Skocz do zawartości
jasiek

wolna neostrada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od paru dni mam neo+ rozdzielone na 3 kompy.Sciagam z internetu uzywajac flashget z predoscia 60 kb/s ale nie moge wejsc np na allegro ,chip ,forum tomshardware i wiele innych powaznych serwerow poza tym wszystkie strony laduja sie bardzo wolno nawet jak 5 sekund temu siagalem z predkoscia 60 kb/s

co robic to juz zaczyna byc denerwojace

zapomnialem dodac ze nie jestem adminem tej sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm to nie jest powod do dumy bycie adminem w takiej sieci kiedy niewiesz co zorbic. ale jesli stronki nie laduja sie na klientach ( o ile dzielisz polaczenie przez serwer) to zmien wartosci MTU na klientach a jak nie to opisz topologie sieci i wogole:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie byl ten sam problem. tzn. na serwerze ( :D win98 ale prosze sie nie smiac :D ) wszystko smiga oki . ale na niektorych klientach nie wszystkie stronki smigaja. u mnie na win 98 prawie zadna strona nie wchodzi a na xp wszystkie. serwerek stoi u mnie wiec powiedzcie mi co mam zrobic. O jakim MTU wy mowicie ?

gdzie ? jak ? pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie byl ten sam problem. tzn. na serwerze ( :D win98 ale prosze sie nie smiac :D ) wszystko smiga oki . ale na niektorych klientach nie wszystkie stronki smigaja. u mnie na win 98 prawie zadna strona nie wchodzi a na xp wszystkie. serwerek stoi u mnie wiec powiedzcie mi co mam zrobic. O jakim MTU wy mowicie ?

gdzie ? jak ? pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi