Skocz do zawartości
Gość

Okulary migawkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Mam zamiar sobie kupić jakieś naprawdę bardzo dobre okulary migawkowe (za 300-400zł) znaczy dokładnie rzecz biorąc mają spełniać nastepujące warunki:

- Muszą mieć odświerzanie niezależne od monitora czyli żeby miały chociaż

85hz przy 1024x768 32bit.

-Nie męczą się w nich oczy.

-Dobra jakość obrazu.

Czy takie okulary są do dostania????

Jeżeli nie to powiedzcie jakie będą najlebsze, ELSA, Gainward, ASUS Sony a może jeszcze coś innego.

Z góry wielkie TXH za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Muszą mieć odświerzanie niezależne od monitora czyli żeby miały chociaż 

85hz przy 1024x768 32bit.

-Nie męczą się w nich oczy.

niestety odswierzanie w takich okularach jest bezposrednio zwiazane z monitorem i wynosi ono polowe czestotliwosci odswierzania monitora.

tak wiec przy 85Hz w monitorze, bedziesz mial 42Hz w okularach, a przy takiej czestotliwosci trudno zeby sie oczy nie meczyly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to jakie będą najlebsze okularki Co sądzicie o tych od gainwarda, słyszałem że od elsy są też very gut, a co do karty to wiem że ati nie supportuje tego bajeru :( ale mam zamiar sobie kupić też jakąś taniutką (nawet używaną) tnt m64 na pci bo okularki będą mi słuzyć do oglądania filmów, a nie do gierek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... okularki będą mi słuzyć do oglądania filmów, a nie do gierek.

eeee? ze co ? :P do filmow to albo spolaryzowane albo kolorowe... ale zeby migawkowe ? cos mi sie to nie widzi :P

czemu nie zobacz na ten artykuł aha i prawdopodobnie skuszę się na te gainwardy.

P.S. Znacie jakieś programiki które zmuszają monitor do więkrzego odświerzania????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu nie zobacz na ten artykuł aha i prawdopodobnie skuszę się na te gainwardy.

/sceptyk mode on/

hmm cos nie jestem do tego przekonany. obraz na dvd jest 2d plus czasami kilka ujec. nie wiem jak chca wyciagnac z tego jeszcze jeden wymiar. jezeli na podstawie ruchu to beda sie dzialy niezle jaja. jezeli beda korzystac z innego widoku sceny to gratuluje programisom :P

/sceptyk mode off/

P.S. Znacie jakieś programiki które zmuszają monitor do więkrzego odświerzania????

a) spalisz monitor ;)

B) np. powerstrip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...