Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem od czego to zależy ale zauważyłem że podkręcając proca, a używając karty radka 8500, wyniki w 3dmarku mi spadają. Powinno być chyba odwrotnie, co nie? Na gf2 podkręcając proca wyniki szły do góry? Czy to świadczy o jakiejś nieprawidłowości? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co miałeś ba myśli mówiąć żw podkręcasz Radka ale domyślam się że chodzi ci Raedona 8500.Otóż Geforce ma to do siebie że wzrost temperatury niewielu mu zaszkodzi.Natomiast Radeon jest cholernie wrarzliwy na temp.Proponyje ci zastosować lepsze chłodzenie na kartę (oile jeszcze tego niezrobiłeś)Może jakieś rodiatorki na pamięci.U mnie to podziałało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim Radku 250/250 mam na default 8350 3dsmarków a na 295/315 (max co można wycisnąć) mam 9600 więć przyrost jest spory, ale zauważyłem że mój Radek nie lubi asynchronicznego taktowania np. na 275/290 się wali a na 290/290 nie :D i teraz na tym ustawieniu jadę. Twoje oblawy faktycznie dziwne 8O :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, spróbowałem przeflaszować bios na wartość 275/275 i kurka w 3dMarku już pojawiają się artefakty. O co chodzi. Czyżby ta karta się nie kręciła? A może faktycznie to kwestia chłodzenia? Proszę o rady. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...