Eclipse Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Czesc mam taka mala siostre ktora juz sie pali do kompa i jak kazda dziewczyna jest po prostu zakochana w simsach mogla by w to grac non stop i tu oczywiscie pojawia sie problem zajetosci kompa. Postanowilem z rodzicami zlozyc jej nowy sprzet Bedzie to wersja budzetowa ale z glowa i kiedy wyjda jakies inne gry za jakis czas ktore ja beda interesowac zeby mozna blo cos zmodernizowac No wiec lecimy: Płyta głowna Abit KV7 (KT600),SND,LAN,SerialATA 390zl Procesor AMD Athlon XP 2000+ (1660 MHz) 300zl Muzyka On board 0 Grafika Moj radek BBA pojdzie do niej a sam sobie wezme 9600pro (tylko jej nic nie mowcie :)) Dla niej mialem brac radka 9100 128bit wiec kosztowal by mnie 350 na pewno wiec wychodzi na to ze 350zl jeszcze doloze i bedzie ten nowszy dla mnie a cenowo zostanie zochowane status qwo ( w siriusie sa za 739) Cd-rom moj 0zl Stacja dyskow generic 50zl Obudowa codegen 120zl Dysk Caviar 40GB, 7200, ATA/100, 8MB cache 300zl Monitor NEC 17" FE771SB 670zl Mysz+klaw generic 50zl Głośniki Creative Inspire 4.1 250zl pamiec DDR 256MB PC-2700 (333MHz) 200zl razem ~2700 Ceny sa brane z cennika wgk znajac zycie bedzie to jeszcze pare zloty taniej teraz mam pytanie do was czy jest sens powiedzmy oszczedzac te 90 zloty na plycie i kupic cos na via 400??? Teraz co do procka to wiem ze 1700+ to leciutko wyjdzie z niego 2000+ ale czy takiego jeszcze gdzies dostane i czy to w ogole bedzie mialo sens bo roznica wyjdzie 40 zl. A moze pokusic sie o tego nowego duraka cena kolo 200 a "krecliwosc" taka sama. Jak macie pomysl co jeszcze mozna urwac to z gory dzieki. Swoja droga to ciekawe zjawisko co te simsy robia z dzieci a najlepsze jest to ze moja dziewczyna tez w to gra i rzebyscie ja widzieli jak z moja siostra potrafia dyskutowac czasami o tej grze. Rozmowy facetow przy tym to kaszka z mleczkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Zakladajac ze sprzet bedzie wykorzystany jak mowisz glownie do simsow :) i pozniej byc moze ev jakis innych gierek ale znajac zycie tez nie za wiele wymagajacych to moim zdaniem mozna tak jak sugerujesz osczedzic na procu i wsadzic tam durnia , i moim zdaniem oszczedzic na glosnikach .... kupic cokolwiek za 20- 30 zeta stereo , a nie dawac 250 na system 4.1 (chyba ze docelowo zamierzasz tam wsadzic np dvd i ogladac na tym filmy ale watpie :) ) , zapewne zanim twoja siostra dojdzie do wymagajacych gier to sprzet i tak trzeba bedzie zmienic w wiekszej czesci . (po czesci mowie z doswiadczenia bo mam 8 letniego brata ktory szpila non stop na durniu 650 i gf2 , nawet morrowinda meczyl :) a gierka jest wymagajaca deczko ) to tak moim skromnym zdaniem , pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NetMan. Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Myślę, że konfig jest dobry. Lepiej kup lepszą płytę, a tańszego proca wtedy jak będą bardziej wymagające gry albo będziecie chcieli przeprowadzić jakieś rozbudowy to zawsze można kupić nowego proca. Jak na grę w simsy to spoko komp :]. Pamiętaj że niedługo wychodzi The Sims 2 :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Plyte wez na NForce2. Proponuje Abita NF7 non S za 410zl. Procka wez 1700+ z jakiejsc dobrze krecacej sie seri. 2400+ na luzie wyciagniesz. Slabym punktem kompa jest obudowa i zasilacz w niej. Moze nie wytrzymac obciarzenia pod takim konfigiem. Mi siadl przy: 1700+, ECS K7VTA3 V3.1, 2 dyski, 2 CDROM i grafie Ti 4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...