szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 niech ci bedzie z głosnikami ale co do samej karty to sa przeciez wysze modele od live i sa o niebo lepsze od niego na ale one juz troszki kosztuja ale to zawsze jest dzwiek jaki zadna inna karta z siebie nei wyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Mowisz pewnie o Audigy ? No niestety i tu zonk ! Sa lepsze karty ! i to za podobne pieniadze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 skoro o wyszych modelach mowa to co bedzie odpowiednikiem takiej karty od creativa SB audigy platinium EX ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 HMMM Audiotrak INCA88 i audige platinum ex odpada osobiście używam audigy i nie mam żadnych przeciwwskazań, poza ceną, ale może po prostu dlatego że innuch nie słyszałem - to co słyszałem to po kolei - VTech Labs ALS100 - zaje** karta ISA, jak na czasy pentiuma 1, live, AC97, live 5.1, SB128 PCI (chyba tak to sie wabi_ i Audigy. Audigy ma trochu lepsza jakość dzwieka od liva, EAX ADV. HD - dajcie mi gre która to obsłuży :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 http://www.audiotrak.net/eng/ kiedyś ktoś już nie pamiętam to podawał i chwała mu za to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Głośniki do kompa - np. Altec Lansing - a głośniki Creativa nie robi Creative :P tylko Cambridge Audio co do kart - proszę bardzo Hercules, Terratec :P mam obie i żaden Live nie ma szans :P Hehe widze ze jeszcze sa ludzie ktorym creative nie zrobilo wody z ...... Ps. Niewiedzialem kto robi dla creative glosniki ale to kolejny dowod na to ze oni sami to nie zabardzo ! Grafiki robil MSI ! Glosniki Cambridge Audio !! NONO Syfna firma jednym slowem ! Dolaczam sie sygnuje wszystko tylko swoim logiem , niezla polityka no no no :) Cambridge Audio zawsze robil sprzet dla Creativa ,ale z tego co wiem to te lepsze serie znaczy te drozsze , te tansze pierdzialki robi kto inny . CA jest dosyc znana firma robiaca niezle odtwarzacze CD i wzmaki( w tanszym segmencie). Wiec mysle ze ten zestaw co jest za 1000 zl( nie pamietam nazwy ) do kart Creative , nie jest taki zly , ale wolalbym za ta dwie kolumny i wzmaka . A zestawy glosnikow Creative do komputerow ,sa moim zdaniem tylko i wylacznie do Gier i filmow (tam sobie radza nie tak zle zwazajac na ich cene ) , ale powiedzcie mi jaka glebia dzwieku przy sluchaniu muzyki ,moze charakteryzowac sie taki maly glosnik :) (satelitka) , wszyscy wiedza o czym mowie ktorzy maja podlaczone jakies porzadne kolumny i wzmacniacz . Jedynym dobrym akcentem, jezeli chodzi o Creative sa stery, ktore robia rosyjscy studenci , nazywaja sie KX-driver( http://www.kxdev.com/ ) , i sa zrobione ze sterow z jakiejs polprofesjonalnej karty dziekowej , maja nawet ASIO :) , jezeli ktos nie gra w gry to goraca je polecam , juz wiele osob ich uzywa . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Cambridge audio to calkiem niezla firma.. pewnie dla creativa glosniki robia z odpadow :D :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 cambridge aoundworks nie robi sprzętu dla creatyna, creative ją przejął, więc można powiedzieć że robią to sami dla siebie wykorzystując przejęte zanki towerowe Cambridgea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Cambridge Audio zawsze robil sprzet dla Creativa ,ale z tego co wiem to te lepsze serie znaczy te drozsze , te tansze pierdzialki robi kto inny . CA jest dosyc znana firma robiaca niezle odtwarzacze CD i wzmaki( w tanszym segmencie). Wiec mysle ze ten zestaw co jest za 1000 zl( nie pamietam nazwy ) do kart Creative , nie jest taki zly , ale wolalbym za ta dwie kolumny i wzmaka . A zestawy glosnikow Creative do komputerow ,sa moim zdaniem tylko i wylacznie do Gier i filmow (tam sobie radza nie tak zle zwazajac na ich cene ) , ale powiedzcie mi jaka glebia dzwieku przy sluchaniu muzyki ,moze charakteryzowac sie taki maly glosnik :) (satelitka) , wszyscy wiedza o czym mowie ktorzy maja podlaczone jakies porzadne kolumny i wzmacniacz . Arek Nio wlasnie ! Dobra integra + dobre glosniki to podstawa ! A do filmow nie ma znaczenia czy kupisz glosniki za 400zl czy za 1400zl ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 skoro o wyszych modelach mowa to co bedzie odpowiednikiem takiej karty od creativa SB audigy platinium EX ?? http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowe_ego/...rminal_192X.htm jakbym mial ta karte o ludzie moj amp by chyba oszalal :) ale kasy szkoda :( . Zobacz na same parametry karty , na przetworniki , jakie ma dekodery : DTS, DD, PCM 5,1 , DVD Audio . Ale jezleli ktos gra w gry to niestety ale Eax w Audigy jest nawet fajna opcja, tyle ze ja mam to gdzies . Skoro muzyka ma za duzo wysokich tonow i jest tak metaliczne ze zeby bola . Zreszta Creative nie chce powiedziec jakich przetwornikow uzywa D/A i A/D( albo ja kiepsko szukam ) a wiadomo ze to kosztuje troche w tej karacie . Zauwazcie ile kosztowalo Audigy na poczatku , a ile kosztuje teraz . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 zależy do jakich filmów... ja osobiście mam wzmachol technicsa + dwie kolumny 75w, z czego w jednej spaliłem basioór :( , i dają czadu nieziemsko Libero - nie znalazłem fotek tego badziewia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Ja chciałem jakąś tanią dzwiękówkę. A te głośniczki creatiwa to nigdy nie kupie takiego szajsu ja wole porządne kolumny z porządnym wzmacniaczem a nie jakieś badziewie z plastikowym subwooferem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wysłany: 07 Lip, 2002 21:28 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ja chciałem jakąś tanią dzwiękówkę. A te głośniczki creatiwa to nigdy nie kupie takiego szajsu ja wole porządne kolumny z porządnym wzmacniaczem a nie jakieś badziewie z plastikowym subwooferem. karzdy model głosników creative powyzej fps1500 ma juz drewniany głosnik ale jak bym miał wybierac pomiedzy jakim starym wzamcniaczem i kolumnami to wolał bym kupic jakis lepszy model głosników creative a co dopiero jak by mnie btło stac na model 5700 to jest juz dla mnie bomba i zaden stary wzmacniacz mi tego nie zastapiłby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Ja chciałem jakąś tanią dzwiękówkę. A te głośniczki creatiwa to nigdy nie kupie takiego szajsu ja wole porządne kolumny z porządnym wzmacniaczem a nie jakieś badziewie z plastikowym subwooferem. Wiecie co !!!! kumpel ma suba Paradigma na 4000 zl ,wazy prawie 50 kilo i ma jakies 400 wat ciaglej mocy ,zaprosil mnie ostatnio na odsluch , gwarantuje ze w zyciu mnie tak nie przemielil bas jak u niego , cos wspanialego . Wcale nie ustawialismy go na maxa , ale tak zeby grał wtedy kiedy potrzeba i odpowiednia glosnoscia , i mysle ze juz mam wyrobione zdanie na temat tej czestotliwosci dzwieku :) . A wracajac do suba w zestawie Creative to musi cos tam grac ten bas bo satelitki go nie przenosza , tyle ze jak masz porzadne kolumny w stereo , to bas duzo bardziej bedzie odczuwalny na nich , pozatym calkiem inna dynamika na duzej glosnosci . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wysłany: 07 Lip, 2002 21:28 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ja chciałem jakąś tanią dzwiękówkę. A te głośniczki creatiwa to nigdy nie kupie takiego szajsu ja wole porządne kolumny z porządnym wzmacniaczem a nie jakieś badziewie z plastikowym subwooferem. karzdy model głosników creative powyzej fps1500 ma juz drewniany głosnik ale jak bym miał wybierac pomiedzy jakim starym wzamcniaczem i kolumnami to wolał bym kupic jakis lepszy model głosników creative a co dopiero jak by mnie btło stac na model 5700 to jest juz dla mnie bomba i zaden stary wzmacniacz mi tego nie zastapiłby Nie wiem ale mowisz o powyzej 1500 zl przeciez za ta cene mozesz zaczac myslec o prawdziwym sprzecie do sluchania Muzyki a nie o pierdzialkach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy ty tak kochasz Creative bo masz ich karte :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wracajac do tej yamahy.. zeby sobie poprawic jakosc dzwieku z mp3, to musialbym zmienic wzmacniacz (technics - czyli kit) i kolumienki jakies dokupic (mam magnaty, ale male - swoja droga calkiem wyczesane satelitki 80W). Tak wiec nie jest to karta zla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 szpak napisał: Cytat: Wysłany: 07 Lip, 2002 21:28 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ja chciałem jakąś tanią dzwiękówkę. A te głośniczki creatiwa to nigdy nie kupie takiego szajsu ja wole porządne kolumny z porządnym wzmacniaczem a nie jakieś badziewie z plastikowym subwooferem. karzdy model głosników creative powyzej fps1500 ma juz drewniany głosnik ale jak bym miał wybierac pomiedzy jakim starym wzamcniaczem i kolumnami to wolał bym kupic jakis lepszy model głosników creative a co dopiero jak by mnie btło stac na model 5700 to jest juz dla mnie bomba i zaden stary wzmacniacz mi tego nie zastapiłby Nie wiem ale mowisz o powyzej 1500 zl przeciez za ta cene mozesz zaczac myslec o prawdziwym sprzecie do sluchania Muzyki a nie o pierdzialkach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy ty tak kochasz Creative bo masz ich karte . przeciez ty tez masz ich karte i zebys ich kochał tego nie widze porostu pisze swoje zdanie a to ze ty go nie podzielasz to twoja sprawa ale skora tak ich nie lubisz to dlaczego masz karte SB 5.1 live a nie jakas inna ?? Masz SB i sam wiesz ze nie jest zły ale za wszelka cene chcesz wszystkim wMówic ze ATI jest najlepsz A CREATVE jest najgorszy (bez obrazy masz do tego prawo) A za 1500 zł to dobrego sprzetu do słuchania muzy nie kupsz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 za 1500 to mozna naprawde pozadny zestaw stereo zaczac skladac ! to raz ! Dwa ze te wszystkie goowna creative nadaja sie tylko do filmow ! Muza na tym nie bedzie taka jak powinna ! szpak'u niestety ale stara integra + jakies calkiem dobre glosniki maga grac tak ze najdrozsze pierdziawy sie zpala ze wstydu ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 dobry wzmacniacz mozna kupic za jakies 600, za 900 zlozy sie bardzo dobre kolumny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 dobry wzmacniacz mozna kupic za jakies 600, za 900 zlozy sie bardzo dobre kolumny... nio wlasnie ! ale z drugiej strony grzechem bylo by podpinac wypasiony zestawik do kompa ! Ja poszedlem po rozum do glowy i skladam zestaw stereo ! (musze kupic nowe glosniki / cdka / tuner ) i kupie niedrogie glosniki do kompa ! z zasady wybiore logitecha do filmow nie musi byc jakis super sprzet ! takie za 400zl beda w sam raz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wiecie co !!!! kumpel ma suba Paradigma na 4000 zl ,wazy prawie 50 kilo i ma jakies 400 wat ciaglej mocy ,zaprosil mnie ostatnio na odsluch , gwarantuje ze w zyciu mnie tak nie przemielil bas jak u niego , cos wspanialego . Wcale nie ustawialismy go na maxa , ale tak zeby grał wtedy kiedy potrzeba i odpowiednia glosnoscia , i mysle ze juz mam wyrobione zdanie na temat tej czestotliwosci dzwieku . A wracajac do suba w zestawie Creative to musi cos tam grac ten bas bo satelitki go nie przenosza , tyle ze jak masz porzadne kolumny w stereo , to bas duzo bardziej bedzie odczuwalny na nich , pozatym calkiem inna dynamika na duzej glosnosci . sam widzisz tutaj porzadny sub kosztuje 4000zł a co tu porównywac zestaw złozony za 1500zł z jakis starych kolumn i wzmacniaczy>mój kumpel ma wzmacniacz techniksa 13 letni i jakies tam stare 4 kolumny i dzwiek do nich idzie z karty sb live i jest naprawde "głosno" ale nie ma tej głebi jaka maja głosniki creativa a ktos pisał ze te głosniki tak skrzecza ze zeby zgrzytaja >>zawsze mozna pozmieniac tony w mixeze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 przeciez ty tez masz ich karte i zebys ich kochał tego nie widze porostu pisze swoje zdanie a to ze ty go nie podzielasz to twoja sprawa ale skora tak ich nie lubisz to dlaczego masz karte SB 5.1 live a nie jakas inna ?? Bo nie mam kasy na karte akurat , bo wydalem duzo kasy na amp i kolumny . A Nvidia to badziew i tylko dlatego tak sie wyklucam o ATI, bo jakis koles stwierdzil ze woli 20% szybciej od jakosci obrazu . Ty masz Nvidia i tez sie o nia klucisz, a ja mialem MX przez pewniem okres czasu i powiem krotko syf!! czcionka na pulpicie wygladala na romazana a co dopiero gra .Nie uwazam sie za wielkiego znawce , ale swoje wiem wiec sie odczep sie odemnie . ] Ps widziales kiedys Radeona 8500 w akcji w maxymalnych detalach !!!!!! czy tylko swoim MXem sie bawisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 sam widzisz tutaj porzadny sub kosztuje 4000zł a co tu porównywac zestaw złozony za 1500zł z jakis starych kolumn i wzmacniaczy>mój kumpel ma wzmacniacz techniksa 13 letni i jakies tam stare 4 kolumny i dzwiek do nich idzie z karty sb live i jest naprawde "głosno" ale nie ma tej głebi jaka maja głosniki creativa a ktos pisał ze te głosniki tak skrzecza ze zeby zgrzytaja >>zawsze mozna pozmieniac tony w mixeze Muzyke sie slucha na zerowym equalizerze :) o tym wie kazdy porzadny znawca Audio . A widze ze ty sie malo znasz na tym a glos zabierasz tak samo jak na temat kart grafiki . Wiec wytlumacze tobie roznice miedzy tanim wzmacniaczem a pierdzialkami Creative . Po pierwsze duuuuzo wieksza moc , po drugie rezerwa prodawa ( mam na mysle transformator ) , po trzecie kolumny i ich rozmiar , jezeli sluchasz muzyke z malych glosniczlow nie ma tej przestrzeni . Po czwarte najwieksze syfy wychadza z tych malych glosniczkow jak poglosisz muzyke. Wzmacniacz za 800 zl plus tonsile Bolero i masz suuuuper dzwiek . A kumpel ktory ma suba za 4000 zl ma akurat Tonsile Bolero na takim samym amp jak ja . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 widziałem radka w akcji jest ok ja zreszta nigdy o radkach złego słowa nie pisałem ani mówiłem a to ze ty zawsze chcesz miec racje i czasem zapominasz o czym wogóle jest mowa w poscie to nie moja winna i to ze cie denerwóje tez nie poprostu ja jestem za creativem bo jest ok za dobre pieniadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 to nie moja winna i to ze cie denerwóje tez nie poprostu ja jestem za creativem bo jest ok za dobre pieniadze Uje sie nie kreskuje !!!!!!! a Creative mam podlaczonego do sprzetu za 5000 zl i gra <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo . Sorki za slowa . I skonczmy juz ta gadke . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Uje sie nie kreskuje !!!!!!! a Creative mam podlaczonego do sprzetu za 5000 zl i gra <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo . Sorki za slowa . I skonczmy juz ta gadke . Pozdrawiam Arek Dziwne masz sprzey za 5 kafli a nie masz kasy na karte muzyczna ? Szkoda wtedy by pieknie gralo :) I tak GUS jest najlepszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 no skaczmy juz bo to do niczego nie doprowadzi zaczeło sie od 200zł jest juz przy 5000zł i do niczego to nie prowadzi a wiesz ze w testach w Chipie SB live 5.1 wypadł gorzej niz Live 1024 :wink: jak kupisz lepsza karte to daj znac opiszesz czy jest ten spodziewany przez ciebie extra dzwiek pozdrowienia .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Uje sie nie kreskuje !!!!!!! a Creative mam podlaczonego do sprzetu za 5000 zl i gra <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo . Sorki za slowa . I skonczmy juz ta gadke . Pozdrawiam Arek Dziwne masz sprzey za 5 kafli a nie masz kasy na karte muzyczna ? Szkoda wtedy by pieknie gralo :) I tak GUS jest najlepszy :P Kase na amp i kolumny zbieralem od roku , a teraz mam inne wydatki wakacyjne . A karte mam nadzieje po wakacjach zmienie. A tego Livea mam od roku i jak mialem wieze gral dla mnie zajebiscie a teraz brzmi calkiem inaczej , jedyne co mnie ratuje to te stery Kxa i tylko dlatego jeszcze go slucham . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 no skaczmy juz bo to do niczego nie doprowadzi zaczeło sie od 200zł jest juz przy 5000zł i do niczego to nie prowadzi a wiesz ze w testach w Chipie SB live 5.1 wypadł gorzej niz Live 1024 :wink: jak kupisz lepsza karte to daj znac opiszesz czy jest ten spodziewany przez ciebie extra dzwiek pozdrowienia .... Oka chetnie bym porozmawial z taba w cztery oczy , wtedy moze bysmy sie lepiej dogadali . Jezeli jestes z wawy to wpadnij do mnie .Wtedy pokaze tobie o co mi chodzi . Dodam ze mam polaczone wszystko cyfrowo , bo zapomnialem powiedziec ze tak odslu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e . Zapraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Jeju to juz koniec klutni :( szkoda ja tak lubie sie klucic ! Heh Xan widze ze skladasz niemoralne propozycje :P :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...