CyriC Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Szukalem i nie znalazlem (uprzedzajac odpowiedzi), a pompka zainteresowala mnie gdyz znalazlem ja na stronie danger dena, http://www.dangerden.com/mall/Pumps/Pump_hydor.asp a potem na polskiej Colisie, http://colisa.com.pl/?/s-Hydor-pomws-pomp.shtml Jedna rzecz mnie tylko dziwi tj ze parametry ich sie nie pokrywaja, moze jakis blad z ktorejs strony ?? HydorSeltz L30 wydajność max. 1200 l/h, moc 27 W, wysokość pompowania 195 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Fajne pompki, w dosc przystepnej cenie. Jakbym bral to wzialbym ta L20.. Trzeba to przemyslec :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja bym wolał tą jest duzo lepsza http://sklep.zoologiczny.pl/ HX 6530 Pompa wodna, wydajność max. 1750 l/h, moc 50 W, wysokość pompowania 2,3 m 118.74 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Tylko ciekawe jakie ma srednice wlotow.. Tamta ma 13, wiec idealna na waz 12/16. I po co Ci pompka o tak duzej mocy, co ty chcesz w tym zestawie miec :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 3 bloczki 2 chłodnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Hmm 50W to chyba troche za duzo, a moze ktos ma ta pompke, o ktorej wczesniej pisalem i mogl by sie podzielic wrazeniami ?? Ponoc jakosciowo jest zblizona do eheimow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kov Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 parametry sie nie pokrywaja bo jedna jest na 110/120v a druga 220v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ma to jakies znaczenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 pomysl jeszcze nad pompka firmy Sicce , model IDRA wydajnosc 1300L/H, cicha, mala, swiftech je stosuje w swoich zestawach wc. Ma wyjscie 1/2 cala, gwint, mozesz sobie wkrecic zlaczke jaka chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Prezentuje sie ciekawie, jak tylko jest cicha to mysle ze nie mam sie nawet co zastanawiac, jeszcze tylko jedno pytanko zatapialna czy tez nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 L20 polecaja na ocforums jako tanie ale rozsadne rozwiazanie zreszta jest tam ostatnio duzo topickow o pompkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 pomysl jeszcze nad pompka firmy Sicce , model IDRA wydajnosc 1300L/H, cicha, mala, swiftech je stosuje w swoich zestawach wc. Ma wyjscie 1/2 cala, gwint, mozesz sobie wkrecic zlaczke jaka chcesz. :arrow: cicha, moze... ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze MJ1000 jest cichsza. moze ilosc pompowanej wody na godzine daje tutaj o sobie znac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 niestety sluch bywa zawodny, najelpiej by miec dwie pompki i zrobic pomiary jakims mikrofonem...IDRA wg producenta jest tylko zatapialna, poza tym jest mocniejsza od mj1000 , pompuje na wieksza wysokosc. Zreszta ile pompuje to niema znaczenia, chyba najwazniejsze jest aby miec wykres wysokosc pompowania / ilosc litrow na godzine , jak w tym pdfie http://www.sicce.com/pdf_sicce/pompe/idra.pdf widac ze ma troche lepsze parametry od hydora ( pompuje wyzej lub wiecej litrow) update: swiftech juz nie stosuje tych pomp w swoich zestawach jednakze kiedys stosowal ;) , na zdjeciu widac ze pompka pracuje jako inline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Coz jak IDRA jest tylko zatapialna to juz odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kov Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 wez tego hydora czytalem wiele o tej pompce na zagranicznych forach i okreslaja ja jako tanszy odpowiednik eheima jakosc wykonania, wydajnosc, jest jedynie od eheima troche glosniejsza. Tu masz linka do testow tej pompki zarowno L20 jak i L30 http://www.overclockers.com/articles723/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 I tak zrobie, wezme tego Hydora L30, dzieki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kov Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 jak juz go kupisz to podziel sie wrazeniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Nie bierzcie pompy HAILEA - ogluchniecie przy tym dziadostwie !! - kumpel ja ma i zaluje ze kupil , bo zlookal u mnie eheima i sie napalil na niezatapialna pompe i kupil ten shit BTW: nie ma to jak EHEIM :D cichuuuuuuuutka , wydaaaaaajna , :D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Zgadzam się z B3T0N pompa HAILEA to traktor miałem przez chwile do testu teraz mam Sicce IDRA i jestem z niej zadowolony a kupiłem tu:http://www.akwasklep.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...