Pitur Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Witam Napatoczylem sie na problem, ktory mnie zaskoczyl. Otoz potrzebuje taka dyskietke (Ghost, pare narzedzi), ktora bootowalaby system, ale z dostepem do drukarki (port LPT1). Kazda dyskietka startowa, np. od Win98, ME daje taka mozliwosc -drukarka jest on-line po jej zaladowaniu. Niestety, moj wlasny "produkt", pomimo, ze niemal scisle skopiowalem oryginalny, jedynie ewywalilem to co mi zbedne (Ghost troszke "wazy") drukarki "nie widzi". Co jest niezbedne na dyskietce, w config.sys i autoexecu, aby zainicjowac port LPT? Z gory dziekuje za podpowiedz. -- Wszystkiego Dobrego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Witam Sam sobie odpowiem, moze sie to komus przyda? Otoz command.com od Win ME (ten z dyskietki startowej) nie ma procedur obslugi drukarki. Uwaga: w Win XP jest w "make DOS disk" wlasnie ten! Ostatni, ktory je ma, to ten z Windows 98 SE. Problem "kosztowal" mnie pol nieprzespanej nocy :cry: -- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Dziwisz się ,że nikt ci nie odpowiada może spróbuj w dziale Software :?: :?: :?: Apropos po co ci w Duchu drukarka :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Dziwisz się ,że nikt ci nie odpowiada może spróbuj w dziale Software :?: :?: :?: Apropos po co ci w Duchu drukarka :?: :?: :?: Witaj Juz rozwiazalem problem, pisalem wyzej. Command.com max. od Win98SE. A po co mi to bylo.. Wiesz, sam nie wiem, to troszke smieszny temat, dlatego go dalem na Osla :wink: .. Znalazlem w piwnicy takiego "trupa" Epson LX 400, bo mnie ceny nabojow (znowu wzrosly) wkurzyly. I spostrzeglem, ze pod DOS-em - nie dziala. Stad bol.. A uwierz mi, cena druku na tym jest setki razy mniejsza, niz na tych wspolczesnych przewalowych roznych "hp" i innym smieciu do wyciagania kasy z ludzi naiwnych. Jakis 1 grosz za 10 arkuszy.. (kaseta - 15zl, na pol roku) -- Wszystkiego Dobrego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...