Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Mam maly problem z monitorem Medion 19 md1998sl. A mianowicie : w Rozdzielczosci 1024x768 wyciaga 100Hz i obraz (literki pod ikonkami) nie są ostre . JAk dam 60Hz w 1024x768 literki pod ikonkami ostre i takie jak powinny byc. Monit w specyfikacji ma 100Hz. Co jest z nim???. Aha jeszcze jedno czy przy 100Hz odswiezanie Horizontal 81Hz a Vertical 100Hz jest normalne??? (chyba takco nie?? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Jeżeli masz sterowanie za pomocą OSD to poszukaj opcji moire, powinno udać ci się to dobrze ustawić, przy wyższych częstotliwościach odchylania mogą występować małe zakłucenia w ostrości, najlepiej zawsze używać o jeden stopień mniej niż max. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Twoj monitor ma w specyfikacji 100Hz ale to tylko dane teoretyczne, on bedzie dzialal z takim odswiezaniem, ale nie wiadomo jak :D Np moj Highscreen (15'') tez ma napisane ze wyciaga 1024x768@85Hz ale jak to ustawie to widac ze sie chlopak meczy :D obraz ma zla geometrie i jest strasznie niewyrazny, a na 75Hz wszystko spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Jeżeli masz sterowanie za pomocą OSD to poszukaj opcji moire, powinno udać ci się to dobrze ustawić, przy wyższych częstotliwościach odchylania mogą występować małe zakłucenia w ostrości, najlepiej zawsze używać o jeden stopień mniej niż max. Pozdr. Heh dziex pomoglo :o ale narazie na Virge 3d w tym tygodniu bede mial ATI to jeszcze bede mowil co i jak jest licze na twoja pomoc. Aha dalem Vertical Moire na 100 a Horizontal na 0??? czy moze byc tak??? nie zjebie mi sie wzrok??? jak mozesz to podaj mi najlepsze ustawienia Aha jeszcze jedno czy przy 100Hz odswiezanie Horizontal 81Hz a Vertical 100Hz jest normalne???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ups, jednak nie mialem racji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Jeżeli masz sterowanie za pomocą OSD to poszukaj opcji moire, powinno udać ci się to dobrze ustawić, przy wyższych częstotliwościach odchylania mogą występować małe zakłucenia w ostrości, najlepiej zawsze używać o jeden stopień mniej niż max. Pozdr. Heh dziex pomoglo :o ale narazie na Virge 3d w tym tygodniu bede mial ATI to jeszcze bede mowil co i jak jest licze na twoja pomoc. Aha dalem Vertical Moire na 100 a Horizontal na 0??? czy moze byc tak??? nie zjebie mi sie wzrok??? jak mozesz to podaj mi najlepsze ustawienia Aha jeszcze jedno czy przy 100Hz odswiezanie Horizontal 81Hz a Vertical 100Hz jest normalne????Odhylanie poziome to jak już 81 kHz i tak mniej więcej powinno być. Monitor poziom automatycznie dostosowuje do pionu. Ustawienie mory jest właśnie po to żebyś nie zniszczył sobie oczu i nie napiszę ci ile powinieneś mieć, musisz to ustawić pod siebie, to jest mniej więcej tak jak z temperaturą barwową, jedni wolą ok. 8000 a inni 10000. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Jeżeli masz sterowanie za pomocą OSD to poszukaj opcji moire, powinno udać ci się to dobrze ustawić, przy wyższych częstotliwościach odchylania mogą występować małe zakłucenia w ostrości, najlepiej zawsze używać o jeden stopień mniej niż max. Pozdr. Heh dziex pomoglo :o ale narazie na Virge 3d w tym tygodniu bede mial ATI to jeszcze bede mowil co i jak jest licze na twoja pomoc. Aha dalem Vertical Moire na 100 a Horizontal na 0??? czy moze byc tak??? nie zjebie mi sie wzrok??? jak mozesz to podaj mi najlepsze ustawienia Aha jeszcze jedno czy przy 100Hz odswiezanie Horizontal 81Hz a Vertical 100Hz jest normalne????Odhylanie poziome to jak już 81 kHz i tak mniej więcej powinno być. Monitor poziom automatycznie dostosowuje do pionu. Ustawienie mory jest właśnie po to żebyś nie zniszczył sobie oczu i nie napiszę ci ile powinieneś mieć, musisz to ustawić pod siebie, to jest mniej więcej tak jak z temperaturą barwową, jedni wolą ok. 8000 a inni 10000. Pozdr. to juz sobie pewno ladnie zrabalem caly czas mialem V- 0 , H - 0 :). Hej a 100 i 0 moze byc??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Przy zmianach mory na V pomiędzy 0-100 jest nie wielka różnica, gorzej jak byś w poziomie musiał przestawić na 100. to by oznaczało że zbieżność ci się rozjechała. Ups, głupio to zabrzmiało, ale chodzi mi tylko o zbieżność kolorów. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ej to ile wkoncu powinny odpowiednio wynoscic V i H ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ej to ile wkoncu powinny odpowiednio wynoscic V i H ??Powinno być to w instrukcji. V to jest pion, w moim przypadku to 50-160 Hz. H poziom, 30-96 kHz. Czyli. Przy V -50 Hz, H powinno być 30 kHz Przy V 160 Hz, H powinno być 96 kHz. To jest normalne. Jeżeli masz wyższą częstotliwość odchylania w pionie, to musi być też wyższa w poziomie, żeby plamka mogła nadążyć. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 dzieki bardzo a co jak dam np. V-70 H - 35 to jest jakas roznica pomiedzy V50 i H- 30?? pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 hej a tak jest dobrze ustawione??? czy to jest dobry obraz??? co zminic jeba sie w takim oczy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 tristan ty zrobiles screenshota ??? a jakim on cudem ma nam pokazac obraz na twoim monitorze :)))))) no chyba ze to zdiecie (w co bardzo watpie :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 tristan ty zrobiles screenshota ??? a jakim on cudem ma nam pokazac obraz na twoim monitorze :)))))) no chyba ze to zdiecie (w co bardzo watpie :) )Też się nad tym zastanawiam. :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 tristan ty zrobiles screenshota ??? a jakim on cudem ma nam pokazac obraz na twoim monitorze :)))))) no chyba ze to zdiecie (w co bardzo watpie :) )no rzeczywiscie wy macie swoja more :). ALE MAM PYTANIE JAK USTAWIC NAJLEPIEJ MORE DO 1024X768 w 100HZ???? przy Monitorze 19' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 tristan ty zrobiles screenshota ??? a jakim on cudem ma nam pokazac obraz na twoim monitorze :)))))) no chyba ze to zdiecie (w co bardzo watpie :) )no rzeczywiscie wy macie swoja more :). ALE MAM PYTANIE JAK USTAWIC NAJLEPIEJ MORE DO 1024X768 w 100HZ???? przy Monitorze 19'Na to nie ma żadnej zasady. Musisz kombinować. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 tristan ty zrobiles screenshota ??? a jakim on cudem ma nam pokazac obraz na twoim monitorze :)))))) no chyba ze to zdiecie (w co bardzo watpie :) )no rzeczywiscie wy macie swoja more :). ALE MAM PYTANIE JAK USTAWIC NAJLEPIEJ MORE DO 1024X768 w 100HZ???? przy Monitorze 19'Na to nie ma żadnej zasady. Musisz kombinować. Pozdr. a jest jakis program w ktorym bedzie widac najlepiej i w ktorym fajnie sie ustawia??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 tristan ty zrobiles screenshota ??? a jakim on cudem ma nam pokazac obraz na twoim monitorze :)))))) no chyba ze to zdiecie (w co bardzo watpie :) )no rzeczywiscie wy macie swoja more :). ALE MAM PYTANIE JAK USTAWIC NAJLEPIEJ MORE DO 1024X768 w 100HZ???? przy Monitorze 19'Na to nie ma żadnej zasady. Musisz kombinować. Pozdr. a jest jakis program w ktorym bedzie widac najlepiej i w ktorym fajnie sie ustawia???Pewnie coś takiego jest bo kiedyś o tym czytałem, ale naprawdę sorry, nie pamiętam nazwy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 a jest jakis program w ktorym bedzie widac najlepiej i w ktorym fajnie sie ustawia???Nokia monitor test czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 a jest jakis program w ktorym bedzie widac najlepiej i w ktorym fajnie sie ustawia??? Nokia monitor test czy jakos takdokładnie o ten program chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jest jeszcze coś takiego co sie nazywa Monitortester fajny soft znalazłem go przez onet. Jak chcesz to daj namiar to ci go jutro podeśle gołębiem albo emalią :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...