De łan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Mam Radka 9000 i narazie wszystko chodzi ok. Ale obawiam się np. Half Life'a 2 i DooMa 3. Jak myślicie ta karta jeszcze pociągnie te gry, czy lepiej ją zmienić przed premierami tych gier ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 no jak wszystko smiga to po co zmieniac... gier o ktorych piszesz jeszcze nie ma i zanim sie ukaza (ehh te zmiany premier) moze sie jeszcze sporo pozmieniac na rynku kart... wiec proponuje... jak bedziesz mial juz gry to zmieni karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Rację ma stefe, po co zmieniać grafę do gier, których jeszcze nie ma? Poczekaj jak wyjdą, sprawdzisz na tym co masz i wtedy podejmiesz decyzję, inaczej nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zmieniaj w tej samej cenie jest 9100 a wydajnosc jak nie patrzec znacznie lepsza ... ja zmienilem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Slow down....niech ci się nie spieszy, poczekaj jeszcze z dwa miechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 za 2 miechy moze nie dostac juz dobrego r9100 a potem jest czarna dziura w kartach no ti 4200 ewentualnie ale potem w cenach 500-900 zł nie ma nic interesujacego wic jak ma okazje jakos tanio zmienic niech to zrobi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zmieniaj w tej samej cenie jest 9100 a wydajnosc jak nie patrzec znacznie lepsza ... ja zmienilem ;] No ta znaczna lepsza wydajność to 15% :lol: . Na razie wszystkie gierki chodzą bez problemu i jestem przekonany , że nawet te gierki co wymieniłeś pójdą na tej grafie z odpuszczeniem może detali i rozdziałki. A jak zmieniać to na min ti4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zmieniaj w tej samej cenie jest 9100 a wydajnosc jak nie patrzec znacznie lepsza ... ja zmienilem ;] No ta znaczna lepsza wydajność to 15% :lol: . Na razie wszystkie gierki chodzą bez problemu i jestem przekonany , że nawet te gierki co wymieniłeś pójdą na tej grafie z odpuszczeniem może detali i rozdziałki. A jak zmieniać to na min ti4200. Facet, zastanów się zanim coś napiszesz, poczytaj, dowiedz się, a nie pieprzysz bzdury. Jakie 15%? Na 9100 można pociągnąć 11k, a na 9000 jak będziesz miał 8 to jest sukces. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a w praktyce... zagraj w cos innego niz czydemark i wiem co mowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zmieniaj w tej samej cenie jest 9100 a wydajnosc jak nie patrzec znacznie lepsza ... ja zmienilem ;] No ta znaczna lepsza wydajność to 15% :lol: . Na razie wszystkie gierki chodzą bez problemu i jestem przekonany , że nawet te gierki co wymieniłeś pójdą na tej grafie z odpuszczeniem może detali i rozdziałki. A jak zmieniać to na min ti4200. Facet, zastanów się zanim coś napiszesz, poczytaj, dowiedz się, a nie pieprzysz bzdury. Jakie 15%? Na 9100 można pociągnąć 11k, a na 9000 jak będziesz miał 8 to jest sukces. hehe no 8k to jest bez wiekszych sukcesow 9k sie osiaga sam tyle mailem ...a co do gierek to colin 3 na 9000 to tylko w 800@600 a na 9100 w 1024@768 plynie oczywiscie full detal i 32 bity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zmieniaj w tej samej cenie jest 9100 a wydajnosc jak nie patrzec znacznie lepsza ... ja zmienilem ;] No ta znaczna lepsza wydajność to 15% :lol: . Na razie wszystkie gierki chodzą bez problemu i jestem przekonany , że nawet te gierki co wymieniłeś pójdą na tej grafie z odpuszczeniem może detali i rozdziałki. A jak zmieniać to na min ti4200. Facet, zastanów się zanim coś napiszesz, poczytaj, dowiedz się, a nie pieprzysz bzdury. Jakie 15%? Na 9100 można pociągnąć 11k, a na 9000 jak będziesz miał 8 to jest sukces. Jak jesteś ślepy i nie umiesz liczyć to się nie odzywaj na forum . Ja na swojej grafie mam przeszło 8600 .Szpak miał przeszło 9000 na tym samym sprzęcie co teraz .Więc jak twoja wiedza jest nędzna to się nie wypowiadaj. Ps Dajcie mi nforca2 i dobrego Antka i zrobię 10 tysi na r9000 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Szpak co Ci tak słabo Colin chodził :wink: .U mnie na maxa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 chodzic chodzil ale mialem na myli aby nie spadalo ponizej 30fpd a na UK w lesie spadalo i do 22fps co mi sie bardzo nie podobalo ... a reszta gierek ok smiegala i smiga do dzis na r9000 powiem tak jako ze mialem jeszcze jaks miesiac temu ta karte czyli sapphire r9000 i wspolnienapisalismy topik na ponad 20 stron o tym jaka jest fajna to wiem ze karta w czasie jak je kupowalismy byla naprawde warta swoich pieniedzy ( kosztowala cos ponad 350zł ale wtedy nedzny gf4 mx 440 koztowal tyle samo ) ale teraz jak karta dobrej firmy kosztuje te ~300zł (r9000) to naprawde te 40 zł roznicy ktore dzieli ja od herkulesa r9100 warto jest zaplacic a widac ta roznice jednak naprawde ... jesli ktos ma okazaje zamienic tak jak jak czyli tylko za rozniece 50 zł okolo to nie ma nad czym sie zastanawiac ale jesli ktos ma kasy troche wiecej to albo niech czeka na no 9600 pro jakis dobry albo fx9600 ( cos w tych granicach jak 9500 wydajnosciowo ) albo nawet 9700 no zgodnosc dx 9 sie przyda a jak nie to niech przemysli wybor 9100 albo ti4200 wszytko od kasy zalezy ... zwolenicy radkow 9000 do ktorych sam naleze troche malo obiektywnie rozpatruja ten topic kazda z wymieniaonych kart jest lepsza zawsze to albo rzdzielka albo jakis detal w doomie 3 czy half life do przodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 za 2 miechy moze nie dostac juz dobrego r9100 a potem jest czarna dziura w kartach no ti 4200 ewentualnie ale potem w cenach 500-900 zł nie ma nic interesujacego wic jak ma okazje jakos tanio zmienic niech to zrobiNo i co z tego, w tym samym czasie potanieją r9600, który to jest deczko lepszy (i przyszłościowy) niż r9100. Więc dalej twierdzę iż nie ma sensu, a róznice w grach między r9000 a r9100 nie są znowu aż tak powalające. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Sprawdziłem u mie max spada do 25fps :wink: średnio w lesie 30 fps poza 40 Nawet tego nie odczuwałem (pełna płynność). Zgadzam się aby wymienić kartę na r9100/8500 za jakieś 50 zł dopłaty,tylko nie wiele firm na to pójdzie. Wszystko odbija się cena/wydajnośc i niektórym ciężko to zrozumieć. Ps Sam sięz zastanawiałem nad zmianą na gf4 ti za 380zyli ale na razie nie widzę sensu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Sprawdziłem u mie max spada do 25fps :wink: średnio w lesie 30 fps poza 40 Nawet tego nie odczuwałem (pełna płynność). : przyznaje sie wtedy to ja mialem jeszcze dmeo i juz mi to nie pasowalo no i stery gorsze zawsze troche ....ale nie tylko colinem czlowiek zyje ...( gta 3 wszedzie haczy i co lol jakies patche i tdl mni to nie bawi ) pozyjemy zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Myśle conajmniej o Radeonie 9700Pro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Myśle conajmniej o Radeonie 9700Pro... No i Was podsumował :lol: Głowią się chłopcy czy warto zmieniać r9000 na r9100 a tu taki zonk :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Mam Radka 9000 i narazie wszystko chodzi ok. Myśle conajmniej o Radeonie 9700Pro... :roll: Jak wszystko chodzi ok to po co ci taka karta? A zanim wyjdzie hl2 i d3 to będziesz mógł kupić r9800pro (a może nawet coś lepszego) za cenę obecnego 9700, więc nie ma się co spieszyć. Zresztą twoja kasa i komp rób jak uważasz :P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A jak myślicie czy DooM 3 i HL 2 pójdą na moim kompie conajmniej na medium detalach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...