Skocz do zawartości
co3en

Pomozcie lamce [:

Rekomendowane odpowiedzi

czesc !

Posiadam mobo GA 7VAX(rev 1.2) i chcialbym zmienic na nim fsb pow 166. Doszedlem do tego uzywajac bardzo potzytecznej opcji SZUKAJ. Znalazlem tam ten oto topic http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=211...ight=ga7vax+166

Chodzi w nim o to, ze trzeba polaczyc ze soba dwa miejsca gdzie powinien znajdowac sie dip. Jednak wymaga to lutowania :? , ktore odpada poniewaz moje plyta jest jeszcze na gwarancji :)

Teraz pytanie: czy moge placzyc te dwa punkty lakierem przewodzacym prad elektryczny i czy dam go potem w razie czego zmyc jakims rozpuszczalnikiem :?:

teraz pytanie drugie z innej bajki co daje i co to jest S.M.A.R.T :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze fsb to sie zmienia z poziomu biosu, a łączenie mostków dotyczy mnożika; a tak odemnie: jeśli nie masz o tym zielonego pojęcia, to lepiej sie za to nie biez;

na tej mobo wywalono jeden przelacznik ktory zmienial fsb 100/133/166

ja jestem (tzn moj brat) tym szczesliwcem ze starym rev. plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Birdman fsb zmienia sie z poziomu biosu :P ale ta plytka jest tak szprytnie zrobiona ze w biosie jest mozlizowsc tylko od 100 do 165. Zeby fsb wynosilo 166-250 trzeba bylo przelaczyc dipa, ktorego gigabyte poskapil w nowszych wersjach i dlatego nalezy polaczyc miesce gdzie on on sie zajdowl (tj przestawic go na "on") zebym mial mozliwosc regulacji w zakresie 166-250 :D

a co do tego zebym sie do tego nie bral to kiedys trzeba zaczac :twisted:

btw powiedzcie mi jeszcze czy ten lakier mozna potem zmyc rozpuszczanikiem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...