Skocz do zawartości
Gość Mike

Uwaga!!!!!Do posiadaczy płyt ABITKT7A i KT7E!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka osob podobnie jak ja zadawało jush na tym forum pytania odnosnie włożenia Athlona XP do tych płyt głownych, jednak odpowiedzi udzielane przez kolegow byly mało satysfakcjonujące (;P).Pogmerałem troche po necie i paczcie co znalazlem na www.viahardware.com:

Which CPUs does my motherboard support?

This depends on which version of the motherboard you have. Support is as follows:

KT7/KT7-RAID: 100MHz (200MHz DDR) FSB processors only. Fastest processor supported is the Athlon 1400(100) - but it must have locked (disconnected) L1 bridges. AthlonXP processors are not and will not be supported. All Duron and Duron (Morgan core) processors are supported.

KT7E: As for KT7/KT7-RAID although unofficially many users have also succeeded with 133MHz Athlon processors. Although the AthlonXP is not officially supported, several people have told me that they using one without problems.

KT7A/KT7A-RAID versions 1.0 to 1.2: All Athlon (Thunderbird) processors with both 100MHz and 133MHz FSB. AthlonXP processors are not officially supported due to a minor timing problem that can require you to hit reset during a cold boot. Unofficially, however, few people seem to experience this problem and these processors work fine.

KT7A/KT7A-RAID versions 1.3: All Duron, Duron (Morgan core), Athlon (Thunderbird) and AthlonXP processors are supported.

The motherboard version can be identified by the bar coded sticker near the ISA slot. Likewise, according to ABIT technical support the Duron (Morgan core) is only supported on the version 1.3 of the motherboard.

HEHE!!!!!Czyli jest duza szansa ze XP jednak bedzie dzialac na tych plytach!!! :)))))))))))))Pozdroffka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to juz bylo dawno wiadomo ze XP na KT7A bedzie dzialac tylko w versjach 1.3

qrde bele przeczytaj dokladnie co tam jest napisane!!!!Z textu wynika ze XP MOŻE tesh pojsc na KT7E i KT7A 1.0-1.2!I o to mi chodzilo piszac tego posta!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz zadaj sobie pytanie czy jest sens ladowac w KT7A/E AthlonaXP  Te procki rozwijaja skrzydla dopiero z pamieciami DDR.To tak jak ladowac silnik z Ferrari do kaszlaka

Racja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz zadaj sobie pytanie czy jest sens ladowac w KT7A/E AthlonaXP  :) Te procki rozwijaja skrzydla dopiero z pamieciami DDR.To tak jak ladowac silnik z Ferrari do kaszlaka  :D

Rozwijaja skrzydla?????Pamieci DDR przyspieszaja system gora o 10%(mam na mysli wysokie ustawienia detali w grach bo na low to wiecej daja:), ale kto se detale na low ustawia?;)) i po to mam qpywac nowa plyte glowna za conajmniej 500 zeta plus nowy ram(ponad 200 zeta za 256 MB)????Litosci..... To sie nieoplaca.........Ja mam w 3dmarku2001 ok 8000 punktow (thunderbird 1.4@1.55GHz, gf3 ti500 260/570), ile bym mial na tym samym systemie tylko z DDR? Ponad 10000?Mniej?To ja dziekuje, wole se odlozyc na GF4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...