Skocz do zawartości
n0rbi

EPOX 8RDA3I - co to ?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie bo sie tu ciesze ze mam mobo nowe (w koncu!) mysle sobi sciagne nowy bios a tu nie ma takiego modelu na stronie glownej, google.com tez za duzo nie znalazlem... co to ? takie to nowe ze jeszcze nie ma opisu czy takie stare ze juz zapomniane ;) ? i co do tego wgrac ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ta 8RDA3I jest identyczna jak 8RDA3G :?

a co 8rda3i ma na wyposazeniu :?: :?: jest POST debug :?: firewire :?: gameport :?: jakes przewody do usb :?:aktywne chlodzenie na NB :?: złoty radiator na SB :?: jak sie kreci :?: :?: :roll: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie szukalem? szukalem szukalem mowilem ze w googlach nic sensownego nie wyskoczylo (dla mnie cos po rosyjsku albo japonsku albo chinsku nie jest sensowna info :( ale widac ze plyta po prostu jest taka nowa :) a jak to sie kreci to jeszcze nie wiem czekam az mlodszy brat pojdzie spac i bedzie spokoj :) i wtedy poskladam kompa:) ale thx za info!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie szukalem? szukalem szukalem mowilem ze w googlach nic sensownego nie wyskoczylo (dla mnie cos po rosyjsku albo japonsku albo chinsku nie jest sensowna info :( ale widac ze plyta po prostu jest taka nowa :) a jak to sie kreci to jeszcze nie wiem czekam az mlodszy brat pojdzie spac i bedzie spokoj :) i wtedy poskladam kompa:) ale thx za info!

to moze zajrzyj do pudelka i sprawdz wyposazenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jestem na tej mobo :)) i jest nawet fajnie hociaz w2k3 nnie odpalily :( ale i tak jest fajnie ;) tylko dlaczego athlon 2000+ jest taki cieply :P az 46 C idle ;( a i pokrecic to nie dam rady za duzo pewnie bo mam zasilacz codeszita (i tak sie ciesze ze to jeszcze dziala :) a nie zauwazylem ze epox ma taki fajny prog do apgrejdowania biosu :) a przede wszystkim o to mi chodzilo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jestem na tej mobo :)) i jest nawet fajnie hociaz w2k3 nnie odpalily :( ale i tak jest fajnie ;) tylko dlaczego athlon 2000+ jest taki cieply :P az 46 C idle ;( a i pokrecic to nie dam rady za duzo pewnie bo mam zasilacz codeszita (i tak sie ciesze ze to jeszcze dziala :) a nie zauwazylem ze epox ma taki fajny prog do apgrejdowania biosu :) a przede wszystkim o to mi chodzilo :)

Upgrade BIOSu z poziomu Windowsa to zlo :oops: - lepiej zrobic dyskietke i przy starcie przytrzymac alt+f2 (jesli ta plyta ma takie cos, ale to epox wiec powinna miec). Znacznie mniejsze ryzyko ze cos sie zlego stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:cry: dowiem sie w koncu jakie wyposazenie ma ta plyta :?: :?: :?: :?: :?:

-czy ma firewire :?:

-czy ma dual-lan :?:

-czy ma aktywne clodzenie na NB i pasywne na SB :?:

-czy ma czerwony wyswietlacz POST :?:

-czy ma jakiekolwiek dodatkowe przewody do usb/firewire :?:

dowiem sie czegos bo chcialem zakupic :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watcher:

Firewire brak - ale po co mi ;D

dual lan brak - ale po co mi ;D

na NB i SB ma pasywne chlodzenie (na NB taki duzy radiator na SB taki maly)

Wyswietlacz POST of koz jest :)

Zadnych dodatkowych przewodow do USB/FW nie ma - ale na mobo sa 4 porty USB 2.0 :) mi wystarczy a jeszcze duzo nie moge powiedziec o tej mobo bo dopiero co winde wgralem a tera musze kasetony w lazience przyklejac :( wiec napisze cos wieczorem, ale ogolnie bardzo fajna mobo - podoba mi sie bardziej niz ABIT KT7 :))

aha raida tez toto nie ma:(

a bios to i tak najnowszy jest tu wgrany :D

aha i ma jeszcze ten czujnik temp pod prockiem jak 8rda3+ :) ogolnie mi sie podoba ta mobo :) ale wiecej napisze wieczorem!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...