bart Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 grrr dzialal sobie komp i postanowilem wyjac kabelki z fdd (Zasilanie + kabel fdd taki szzzeeeroki :) potem wlozylem again - na wlaczonym kompie) byc moze odwrotnie cos wlozylem nie dzialal restarty wszystkie kombinacje z kabelkami itd itp wciaz nie dziala - przy napieciu podlaczonym sie obraca talerz i non stop swieci dioda odczytu spalilem cos?;) powiedzcie ze to fdd a nie kontroler bo bede mial mentalna doline z ta stara plyta:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 papa spaliłeś chyba odwrotnie włożyłeś czy jak??? spróbuj jak masz jakiegoś innego uwalonego flopa pomienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 ja jak odwrotnie wlozylem kabla, to cos zasmierdzialo i sie komp nie odpalal, po 10 minutkach iodpalilem i wszystko dzialalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Hmmm....wątpliwe zebyś w ten sposób uwalił flopa lub kontroler (ale jak najbardziej możliwe jeśli zrobiłeś zwarcie...) a ciągłe świecenie diody to normalny objaw gdy podłączymy odwrotnie taśme sygnałową (to ta szeroka :idea: ) zawsze przewód z czerownym paskiem na tej taśmie podłączamy do PIN'u1 w FDD.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 pin1 w fd jest po prawej stronie czyli odwrotnie niz w hd. zawsze mozna podlaczyc odwrotnie pod flopa i odwotnie do kontrolera i bedzie dzialalo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Hmmm....wątpliwe zebyś w ten sposób uwalił flopa lub kontroler (ale jak najbardziej możliwe jeśli zrobiłeś zwarcie...) a ciągłe świecenie diody to normalny objaw gdy podłączymy odwrotnie taśme sygnałową (to ta szeroka :idea: ) zawsze przewód z czerownym paskiem na tej taśmie podłączamy do PIN'u1 w FDD....DOKŁADNIE - to normalka gdy się odwrotnie podłączy kabel od FDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 nie jednak nie bedzie dzialac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 a ja myślałem że zasilanie na odwrót podpiołeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 a ja myślałem że zasilanie na odwrót podpiołeś??trza byc niezle zdolnym zeby zasilanie zle podpiac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 wbrew pozorom nie jest to takie troodne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 byla 5 rano a ja dostalem impuls - hey, przeciez nie bede kupowal fdd do cyber mirrora, po co mi... wait, a to dziala bez fdd, nie probowalem nigdy no i sprobowalem bezmyslnie=] wazne jest czy kontroler mogl pojsc sie jebac? dla wyjasnienia - podlaczylem zle zasilanie, fdd przewod itd itp wszystkie kombinacje zeby zadzialal;) co z kontrolerem, nie mam dobrego fdd zadnego juz :/:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...