neq_1 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Witam. Mam kartę SB Live. Na karcie widoczne (nie na śledziu tylko na [płytce drukowanej] jest złącze opisane jako "SPDIF_IO". Czy ma ktoś bliższe informacje albo linki do stron na temat jak to wykorzystać? Potrzebuję złączy SPDIF IN i SPDIF OUT do zewnętrznego przetwornika muzycznego... Poradzćcie mi również jakies strowniki zarzucić do tego SBka żeby wszystko grało. Z góry dzięki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 na PCB jest to wejscie SPDIF dla CD-ROMU (CD Digital Audio w panelu sterowania karty) i sluzy wlasnie przekazywaniu do liva Cyfrowego sygnalu z napedu CD-ROM :P Jedynym wyjsciem cyfrowym an SB-Live jest wyjscie Digital-out na sledziu (skrajny jack). Jezeli uzywasz systemu windows XP powienienes uaktualnic sterowniki do wersji unipack (eng) ze strony creativ'a, winde 98 chlopaki olewaja :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Idź do sklepu z kompami. Poproś grzecznie o śledzik z takimi wyjściami (najprawdopodobniej będą też inne złącza na nim) od płyty głównej z cyfrowym dzwiakiem. Może sie też zdarzyć że na śledziu będą optyczne i koaxialne złącza. Ja takie cosik "zakosiłem" od klienta, który wziął płytę z digital i/o, ale korzystał tylko z sblive! Oczywiście trza jeszcze ściągnąć schemacik złącz cyfrowych od creative'a (zresztą lepiej to zrobić na początku, żeby nie qpić śledzika z wtyczkami, które nijak nie będą się dały przypasować ->przez brak otworów na piny w blasterze) i wg niego poprzekładać wtyczki tak żeby pasowały sygnałami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...