Jabol Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Mam problem z mnożnikiem na mojej płycie. Po odblokowaniu go na procku (zamalowalem mostki grafitem) płyta nie startuje na ustawieniu bezworkowym. Teraz mój procek chodzi na mnożniku 8 i magistrali 133 MHz, ale mnożnik jest ustawiony na stałe zworkami na płycie głównej :cry: Co może być przyczyną tego problemu (wadliwa płyta główna czy to moze np złe zamalowanie mostków na duronie)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Co może być przyczyną tego problemu (wadliwa płyta główna czy to moze np złe zamalowanie mostków na duronie)?? Może po prostu dlatego, ze to nieco leciwa juz plyta i z najnowszymi procesorami moze sobie nie radzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Jeśli na tej płycie chodzą XP to nie jest leciwa. Możliwe, że niedokładnie zamalowałeś mostki. Albo pastą termoprzewodzącą zapaprałeś tranzystory na powierzchni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Mam problem z mnożnikiem na mojej płycie. Po odblokowaniu go na procku (zamalowalem mostki grafitem) płyta nie startuje na ustawieniu bezworkowym. Teraz mój procek chodzi na mnożniku 8 i magistrali 133 MHz, ale mnożnik jest ustawiony na stałe zworkami na płycie głównej :cry: Co może być przyczyną tego problemu (wadliwa płyta główna czy to moze np złe zamalowanie mostków na duronie)?? Dziwne ja mam A7V , czyli starsze wydanie tej płyty i u mnie wszystko chodzi spoko jak nawet ustawie procka na 10x100. Może powinieneś zrestetowac biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 poprostu zle zmostkowales , na plycie masz cos takiego : DSFID - disable CPU fid ustawiles to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 poprostu zle zmostkowales , na plycie masz cos takiego : DSFID - disable CPU fid ustawiles to ? Tzn ustawione mam na x8 bo na disable (tzn na wybor magistrali w biosie) komp rusza ale dopiero gdzies za 3/4 resetem :roll: Czyli to moze byc wina zlego zamalowania mostkow?? (sprawdze dopiero za kilka dni bo teraz na Volcano 7+ czekam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...