friter Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Witam, mam oblbrzymi problem ze sprzętem. Nie dawno kupiłem komputer tj : mobo Abit IC7G, Intela P4 2,4C, pamiątki Geile 2x256 500mhz, zasilka chifteca 420w, grafa GFforce4Ti. Wszystko ładnie podłączyłem, włączam power iii ... nic. Zasilanie do płty dochodzi bo diosa się swieci i wszystkie wentyle się kręcą, ale nic nie startuje, nic się nie pokazuje na ekranie. Posprawdzalem dokladnie jeszcze raz wszystko i wszystko powinno byc ok. Pozyczylem pamieci od kolegi 333mghz nie wystartowal, myslac ze to moze wina grafy wszadzilem inna, tez nic. Monitor oczywisice jest ok. Wiec w czym problem ?? NIe mam pojecia co sie dzieje, wedlug mnie musi to byc wina plyty, po prostu jest uszkodzona, choc wydaje mi sie to troche dziwne, zeby nowa plyta byla padnieta. Prosze pomozcie co mam zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 ClearCMOS ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 spróbuj na innej płycie - ewentualnie najpierw zresetuj CMOS zworką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 popodlaczaj wszystko jeszcze raz. wyjmij i wloz procka. a jesli to nie pomoze clear CMOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Wg mnie moze to byc plyta albo proc - gdyby ram albo grafa toby piszczalo, a jak nie ma procka wlozonego to juz nie piszczy, sprawdz proca na innej mobo albo innego proca na tej mobo, zasilacz od wypadku tez sprawdz na innym kompie chociaz to chieftec to mysle ze na 99% nie on Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 a czy przypadkiem nie masz starej obudowy? jesli tak to sprawdz czy podporki do ktorych przykreca sie mobo nie robia zwarcia od spodu? mialem taki sam problem swego czasu jesli nie to, to daj mi minutke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friter Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 niestety, CMOSA czysciłem 2 razy i tez nie pomogło, wina zasiłki też nie jest, bo zasilanie do plyty dochodzi, a proca to przeciez zle nie da sie włożyć, wiec wydaj mi sie ze to wina mobo, co robic pomozcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 a czy przypadkiem nie masz starej obudowy? jesli tak to sprawdz czy podporki do ktorych przykreca sie mobo nie robia zwarcia od spodu? mialem taki sam problem swego czasu jesli nie to, to daj mi minutke... Potwierdzam , mi tez się to kiedyś przytrafiło. Podkładki są od spodu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Sprawdz wszystko w innym kompie - tzn proca grafe ram, wsadz inny procek do plyty, jezeli wszystko pracuje w innych kompach a u ciebie nie znaczy ze plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hm.. od kiedy proca nie da sie zle wlozyc?:P da sie , oj da.. wystarczy np nie przycisnac go przy zakladaniu blokady i moze [nie musi] odskoczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...