Skocz do zawartości
Buzzy

Ukruszylem rdzen

Rekomendowane odpowiedzi

Ukruszylem rdzen na 1700XP + czy z tego powodu rosnie temp ?

Jezeli rosnie to o ile stopni wiecej ? Podczas pierwszego zakaldania V7+ zjechal mi troche i sie ukruszyl a podczas pracy na starym coolerku ALU miau 55 topi teras na V7+ ma 50stopni na LOW czy taq mala roznica temp spowodowana jest ukruszeniem jadra czy mała skutecznościa Volcano osoby ktora ukruszyly proca niech sie wypowiedza o ile im skoczyla temp .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...w podpisie masz 1800...no więc nie wiem jak jest w końcu... mogę ci tylko powiedzieć że ja na nieukruszonym xp 1700+ niepodkrecanym mam 35 C w windzie (volcano na low, pasta arctic silver 3,buda otwarta)...a z tego co pamiętam z zamkniętą budą i podkręcony na 2600+ (12,5x166,vcore:1,75v) to max 45 C w windzie na low...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy ile ukruszyles. Jak malo to raczej nie powinno wzrosnac. Ale jak duzo to raczej tak. Choc ta druga opcaja wydaje sie raczej bez sensu bo jak bys duzo ukruszyl to po procku.

Moze sie inni wypowiedza co mieli doczynienia z amd bo ja mam intela ale nie sadze aby to bylo az tak istotne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie MINIMALNIE ukruszony (prawie niezauwazalnie) i przy zamknietej budzie na wentylu z podpisu (min. 3000 RMP), srebrnym titanie przy 12x166 Vcore=1.550 czyli 2,4+ temp idle 37C a w stresie 49C ... wiec jak nie duzo ukruszony to temp. sa praktycznie takie same ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...