marcellus Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Zapewne dla wiekszosci to jest oczywiste, ale jakos nie jest dla mnie do konca jasne ktorej opcji mam uzywac :P Chcialbym dokladnie zdefragmentowac dysk, tak zeby miec przez mozliwie dlugi okres czasu swiety spokoj z fragmentacja plikow. I nie wiem za bardzo ktora opcja bedzie najodpowiedniejsza... Czy lepiej stosowac opcje pierwsza? czy np. ktoras z trzech ostatnich? I juz kompletnie nie rozumiem po co mialbym sortowac moje pliki po ich nazwie/dacie/accessie ?! (no access jeszcze jestem w stanie jakos sobie wytlumaczyc, ze to dla serwerow albo cos... :P ) Dobra... nie znam sie na tym za bardzo. To znaczy na fragmentacji plikow cos tam wiem, ale ten program (zaczalem go uzywac bo duzo osob go polecalo) budzi u mnie kilka niepewnosci ;) No nic :) Jak ktos bedzie mial cierpliwosc, to niech napisze ktora opcje mam wybierac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Tez od jakiegos czasu uzywam tego programu - zwykle z opcja "STEALTH", ale jakie sa roznice i ktore lepsze, to nie wiem :roll: Przylaczam sie wiec do pytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEbaX Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 zobaczcie tutaj - http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=1...ighlight=defrag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Testowalem kiedys te metody i najbardziej odpowiada mi metoda dróga - space, szybka i dokładna. Mająć partycje z danymi w których sie nie grzebie zabardzo (nie usuwa, nie przenosi) po tej metodzie zawsze bedzie na dysku pożądek, a nawet w jak sie zrobi "dziure" kasujac coś to potem moment ta metoda wszystko ładnie przeniesie. Przy okazji mam pytanie. Jak zdefragmentowac pagefile.sys? Posłuchalem pewnego portalu i wyłaczyłem plik wymiany, zrobilem defrag i wlaczylem go, niestety teraz jest jeszcze gorzej - jest w 6 kawałkach :x Nic nie daje defragmentacja o&o przed startem systemu. Jak to złaczyć w całość? i najlepiej umiescic na poczatku dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Testowalem kiedys te metody i najbardziej odpowiada mi metoda dróga - space, szybka i dokładna. Mająć partycje z danymi w których sie nie grzebie zabardzo (nie usuwa, nie przenosi) po tej metodzie zawsze bedzie na dysku pożądek, a nawet w jak sie zrobi "dziure" kasujac coś to potem moment ta metoda wszystko ładnie przeniesie. Przy okazji mam pytanie. Jak zdefragmentowac pagefile.sys? Posłuchalem pewnego portalu i wyłaczyłem plik wymiany, zrobilem defrag i wlaczylem go, niestety teraz jest jeszcze gorzej - jest w 6 kawałkach :x Nic nie daje defragmentacja o&o przed startem systemu. Jak to złaczyć w całość? i najlepiej umiescic na poczatku dysku? Zadje się że speeddisk z pakietu norton utilities potrafi to zrobić. Jeśli jednak masz plik wymiany na partycji NTFS raczej nie przenieiesz go na początke dysku. BTW. Microsoft utrzymuje ze fragmentacja pliku wymiany nie ma wpływu na ogólną wydajność komputera, a co lepsze to to , ze testy to potwierdzają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Z tego co zauwazylem po kilku tygodniach uzywania to ostatnia opcja COMPLETE/Access daje troszke lepszy (mam swiety spokoj na dluzszy okres czasu) rezultat od STEALTH. Trwa niestety okolo 3, 4-krotnie dluzej niz STEALTH i komp wtedy nie zyje :P Chyba bede uzywal na przemian ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...