thomson Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 hey mam nastepujący problem- mam soltka drv4 i nie najnowszą juz karte graficzną S3 savage 4 32mb, nie moge ustawic jej na agp 4x choc i plyta i karta obsługuje ten tryb co jest ?? power strip informuje ze plyta nie obsługuje trybu 4x(tak samo sisoft sandra) - moze cos zmienic w biosie?? z góry dzięki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 hey mam nastepujący problem- mam soltka drv4 i nie najnowszą juz karte graficzną S3 savage 4 32mb, nie moge ustawic jej na agp 4x choc i plyta i karta obsługuje ten tryb co jest ?? power strip informuje ze plyta nie obsługuje trybu 4x(tak samo sisoft sandra) - moze cos zmienic w biosie?? z góry dzięki :? w biosie na pewno musi byc wlaczona opcja AGP 4x ( Enabled ). dopiero potem probowac wlaczyc to sterownikami. i tak: 1. najpierw zaintaluj via service pack 4.3x i w agp zaznacz opcje turbo - to uaktywni agp 4x 2. wtedy zainstaluj sterownik savaga 3 teraz power strip i zobacz co sie urodzilo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 próbowałem ale nie pomogło -podam raport z power stripa moze bedziesz mógł napisac coś więcej DZIEKI (aha agp4x turbo mode miałem włączone - przynajmniej tak robiłem ) czy napiecie na agp ma cos do tego?? Diagnostic report - generated on 2002-07-09 System board ------------------------------------------------------------------------------ CPU speed - 1012 MHz Type - VIA VT8366/A-8233-6A6LVSN9C-00 BIOS - Phoenix-Award Bios, 03/19/2002 AGP aperture - 64 MB AGP transfer mechanism - DMA AGP non-local memory - 0,3 MB AGP driving value - 99h (N-ctrl=9, P-ctrl=9) AGP revision - 2.00 AGP transfer rates supported - 1x, 2x Current AGP transfer rate - 2x Sideband addressing - hardware support, but currently disabled Fast write protocol - hardware support, but currently disabled AGP texturing - Enabled Graphics card #1 ------------------------------------------------------------------------------ Identity - Savage4 Memory clock - 125,28 MHz Engine clock - 109,77 MHz IRQ - 11, shared AGP revision - 2.00 AGP transfer rates supported - 1x, 2x, 4x Current AGP transfer rate - 2x Sideband addressing - (n/a) Display driver - s3_8.drv, v.4.12.01.8233-8.20.38 DirectX driver - s3_8.dll, v.4.12.01.8233-8.20.38 Attached monitor - LG StudioWorks 56i (LG Electronics Inc.) Monitor caps (1) - 1280x1024, 65kHz, 120Hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Napięcie nie ma nic do tego. Wg. PowerStripa wina leży po stronie płyty głównej. Napewno instalowałeś najnowsze Via 4 in 1 w Turbo Mode? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 a ta karta obsługuje agp 4x :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 w biosie też musi być włączone AGP x4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 to sproboj jeszcze najnowszych sterownikow do s3 a jak nie pomoze to reinstalka windy (format c:/) i potem znowu viasp4.3x, savage, powerstrip. aha i uzyj dodatkowo najnowszego powerstripa, bedzie cos pod 3.18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 dzieki kielkac chyba wywale winde i obadam czy to pomoze zreszta i tak chcem kupic radka 7500 :) pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Savage obsluguja tylko napiecie 3.3V dla AGP i dlatego nowe plyty widzaja jako X2 a nie X4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 problem w tym ze power strip widzi savaga4 jako agp 4x a płyte jako 2x ?? czy moze płyta ustawia sie tak pod starszą karte ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ale skoro i tak przymierzasz sie do radka do proponuje przestac martwic sie tym tematem... :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...