Skocz do zawartości
Homer

Panoramiczny LCD ? A może coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zamierzam kupić jakiś dobry monitor LCD 17'' w cenie do ok. 2400 zł. Ostatnio wypatrzyłem Samsunga SM 172W (wide screen)

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LC...tor_172W_sp.htm Czy miałe ktoś juz styczność z tego typu monitorem? A moze polecacie jakiś inny sprawdzony model 17'' w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

172W to niewypał. To jest pseudo panorama. Normalnie powinno być 16:9 tutaj masz 15:9- będziesz miał problem ze zniekształceniem obrazu w każdej aplikacjii, bo nie ma po prostu standardowej rozdzielczości dla tego ekranu, żeby było ok. Widziałem go i testowałem- nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

172W to niewypał. To jest pseudo panorama. Normalnie powinno być 16:9 tutaj masz 15:9- będziesz miał problem ze zniekształceniem obrazu w każdej aplikacjii, bo nie ma po prostu standardowej rozdzielczości dla tego ekranu, żeby było ok. Widziałem go i testowałem- nie polecam.

No nie wiem jak kolega testowal ale do wyboru sa dwie rozdzielczosci standardowe na ktorych nie ma ZADNYCH znieksztalcen obrazu (interpolacji pixeli) czyli na pelnym ekranie 1280x768 badz z dwoma pasami czarnymi z boku 1024x768.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tez o tym myslałem.... po za tym nie wiem jak chodza te samsungi (jakość obrazu itp.) Nie ma gdzie tego sprawdzić nawet.  Jakieś inne sugestie c odo monitorów 17'' LCD innych firm ?  NEC ? Sony ?

Jakosc obrazu mozesz sprawdzic w ... Vobisie (jesli takowy jest w Krakowie - mysle ze jest) sa teraz w promocji i mozna podejsc zbadac LCD osobiscie - przynajmniej w Lodzi bardzo mily pracownik zrobil mala prezentacje (w rozdzialkach 1280x768 i 1024x768) - filmik z DVD bardzo przyjemnie sie ogladalo a co do divx to taki programik jak np. CinemaPlayer ma opcje wyboru rozdzialki dla pelnego ekranu i jesli dobrze pamietam widnieje tam rozdzielczosc 1280x768 wiec filmy poza malymi paskami na gorze i dole ekranu mozna ogladac na calej powierzchni LCDka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...