Homer Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Witam! Zamierzam kupić jakiś dobry monitor LCD 17'' w cenie do ok. 2400 zł. Ostatnio wypatrzyłem Samsunga SM 172W (wide screen) http://www.samsung.com/Products/Monitor/LC...tor_172W_sp.htm Czy miałe ktoś juz styczność z tego typu monitorem? A moze polecacie jakiś inny sprawdzony model 17'' w tej cenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 ja bym sie tam na tego panoramicznego samsunga nie zdecydował. chodzi o to , imo, że on musi byc strasznie niski (w pionie). do filmów spoko ale do normalnej pracy to chyba kiepsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 172W to niewypał. To jest pseudo panorama. Normalnie powinno być 16:9 tutaj masz 15:9- będziesz miał problem ze zniekształceniem obrazu w każdej aplikacjii, bo nie ma po prostu standardowej rozdzielczości dla tego ekranu, żeby było ok. Widziałem go i testowałem- nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 No tez o tym myslałem.... po za tym nie wiem jak chodza te samsungi (jakość obrazu itp.) Nie ma gdzie tego sprawdzić nawet. Jakieś inne sugestie c odo monitorów 17'' LCD innych firm ? NEC ? Sony ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 172W to niewypał. To jest pseudo panorama. Normalnie powinno być 16:9 tutaj masz 15:9- będziesz miał problem ze zniekształceniem obrazu w każdej aplikacjii, bo nie ma po prostu standardowej rozdzielczości dla tego ekranu, żeby było ok. Widziałem go i testowałem- nie polecam.No nie wiem jak kolega testowal ale do wyboru sa dwie rozdzielczosci standardowe na ktorych nie ma ZADNYCH znieksztalcen obrazu (interpolacji pixeli) czyli na pelnym ekranie 1280x768 badz z dwoma pasami czarnymi z boku 1024x768. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 No tez o tym myslałem.... po za tym nie wiem jak chodza te samsungi (jakość obrazu itp.) Nie ma gdzie tego sprawdzić nawet. Jakieś inne sugestie c odo monitorów 17'' LCD innych firm ? NEC ? Sony ?Jakosc obrazu mozesz sprawdzic w ... Vobisie (jesli takowy jest w Krakowie - mysle ze jest) sa teraz w promocji i mozna podejsc zbadac LCD osobiscie - przynajmniej w Lodzi bardzo mily pracownik zrobil mala prezentacje (w rozdzialkach 1280x768 i 1024x768) - filmik z DVD bardzo przyjemnie sie ogladalo a co do divx to taki programik jak np. CinemaPlayer ma opcje wyboru rozdzialki dla pelnego ekranu i jesli dobrze pamietam widnieje tam rozdzielczosc 1280x768 wiec filmy poza malymi paskami na gorze i dole ekranu mozna ogladac na calej powierzchni LCDka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...