FirewallFx Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Mam u siebie dziwny problem otóż temperatura odczytywana z diody w procku (osiąga czasem i 70 C) skacze czasem jak oszalała - jakoś nie chce mi się wierzyć aby np z 51 w sekundę na 58 i potem np na 49 po kolejnej sekundzie. Sprzęt to A7N8 Delux i kulerek V7+ (pasta srebrna od tytana). Oprócz tego np PC probe jako temp CPU nie pokazuje tej temperaturki tylko (zdajsie z czujnika na płycie) drugą zdecydoweanie niższą oscylującą w granicach 40-50 C. Czy mam się przejmować czy dla czujnika siedzącego w procku takie skoki i poziom jest normą?? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Nie martw się. Na tej płycie takie skoki ODCZYTU temperatury to normalka. Po prostu czujnik na płycie odpowiadający za przekazywanie odczytów z diody i socketu jest tak dziwnie ustawiony. Mimo nalegań użytkowników na poprawienie tego problemu ASUS ciągle milczy. Może w nowym BIOSie...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A tak dodatkowo: Sprawdź czy dobrze założony jest wentyl bo te ponad 50 C jak na Volcano 7+ to dużawo, nawet jak na 3200+. Ja na tym co poniżej, ale z Zalmanem :lol: mam w stresie około 43. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FirewallFx Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Wentylek założony jest dobrze ale puszczony na 4000-4300 obrotów bo powyżej tego stanu można ogłuchnąć. Z drugiej strony radiator nie jest specjalnie gorący. Dałem jeszcze więcej V na wentyl w obudowie - zobaczymy. Zdajsie iż te procki robią za niezą grzałkę :) i dioda do pomiaru umieszczona jest w najcieplejszym ich miejscu. Ale z drugiej strony - za taką cenę 3200:) warte jest wyżeczeń. Zaczynam się zastanawiać nad chłodzeniem wodnym - tylko nieco cena mnie odstrasza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja tak mialem z temp jak na procu mialem Globalwina CAKa38 (ponad 0,5kg)... Pod swoim ciezarem chyba troszke odchodzil od rdzenia, bo jak go docisnalem to bylo oki, ale raz widzialem na MBM niecale 100stC na moim 1700+! Szybkie power-off uratowalo proca ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja tez mam dziwna sytuacje z temp na A7N8X2.0 del. Na 3200+ mam nizsza temp niz na 2500+!! No i cooler nie jest wcale goracy. A cooler to jakis CoolerMaster z wolnoobrotowym wiatrakiem. Przy czym Vcore=1,65 (u mnie standard) czyli jeszcze nie podnosilem. Za to jak dam wiecej niz 11x200 to bez podnoszenia Vcore sa krzaki. Ile mogie max podniesc Vcore? Gorna granica to 1,85V. Chyba nie powinno sie nic stac, a bugi by ustapily, nie? BTW: powyzej 3200 plyta nie identyfikuje mi proca tylko podaje zegar. hihi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...