Bandit_1678 Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Ostatnio zauważyłem że monitor nie odbiera sygnału z karty graficznej? czy jest możliwe uszkodzenie kabla w krotkim czasie (komputer mam 2 miesiace)? A moze to cos powazniejszego? Monitor to lg flatron f900p, karta graficzna hercules radeon 9700, plyta glowna abit nf7-s 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 a moze ci kabel wypadł? amoz karta graficzna za slotu? a moze karta sie spalila? a moze zasilacz ci padl? a moze masz wylaczony monitor? a moze masz spalony monitor? a moze to cos innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit_1678 Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 No to może napisze dokładniej jak to się stało: Odpaliłem kompa i włączyłm skaner atywirusowy "mks". Wyłączyłem monitor i zostawiłem kompa na jakąś godzinkę. Przyszedłem ( komputer pracował nadal ) i włączyłem monitor i na obrazie zobaczyłem migający prostokąt, przemieszczający się z gry na dół. Z napisem "no signal". Zrobiłem restart kompa i nic dalej nie ma obrazu. No to sprawdziłem kabel ale to i tak bez sensu bo wcześniej go dobrze przykręciłem. Zastanawiam się czy to nie wina monitora bo zawsze przed odpaleniam kompa włączałem monitor i zaświecałą się tylko kontrolka a teraz widzę ten "latający" prostokąt. :cry: Przy odpalaniu kompa nie ma żadnych pisków z głośniczka systemowego i wydaje mi się, że startuje normalnie tak jak wcześniej. Pomóżcie bo zwarjuję bez kompa. Jutro czyli w środę miałem grać w moją ulubioną gre a tu obrazu nie ma chyba wpadnę w szał. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Ja mam taki problem, że wystarczy że dotkne karty graf. to zaraz monitor się wyłącza - poprostu karta nie siedzi dobrze w slocie AGP, a wina jest niedopracowana wymiarowo obudowa. Więc spróbuj poruszać trochę kartą. Wciśnij ją dobrze do AGP i przykręć tak żeby nie była przechylona ani do góry ani w dół poprostu ma trzymać poziom - może to coś da. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit_1678 Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 hmm.... no w sumie mógł bym spróbować ale muszę najpierw dogadać się z serwisem może mi naprawią bo wolałbym nie tracić przedwcześnie gwarancji. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 przed oddaniem do serwisu sprawdz kabel od grafiki, moze wystarczy poruszac, a sygnal juz bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit_1678 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ale dałem plame :lol: a wystarczyło zajrzeć do instrukcji. Tam znalazłem opis jednego z przycisków na monitorze. Okazało się, że jakimś cudem przełączył mi usie tryub wyświetlania obrazu z D-Sub na BNC. To było powodem braku sygnału. A ja już chciałem wieść monitor do serwisu. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...