Skocz do zawartości
Bandit_1678

brak obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zauważyłem że monitor nie odbiera sygnału z karty graficznej? czy jest możliwe uszkodzenie kabla w krotkim czasie (komputer mam 2 miesiace)? A moze to cos powazniejszego?

Monitor to lg flatron f900p, karta graficzna hercules radeon 9700, plyta glowna abit nf7-s 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może napisze dokładniej jak to się stało:

Odpaliłem kompa i włączyłm skaner atywirusowy "mks". Wyłączyłem monitor i zostawiłem kompa na jakąś godzinkę. Przyszedłem ( komputer pracował nadal ) i włączyłem monitor i na obrazie zobaczyłem migający prostokąt, przemieszczający się z gry na dół. Z napisem "no signal". Zrobiłem restart kompa i nic dalej nie ma obrazu. No to sprawdziłem kabel ale to i tak bez sensu bo wcześniej go dobrze przykręciłem. Zastanawiam się czy to nie wina monitora bo zawsze przed odpaleniam kompa włączałem monitor i zaświecałą się tylko kontrolka a teraz widzę ten "latający" prostokąt. :cry:

Przy odpalaniu kompa nie ma żadnych pisków z głośniczka systemowego i wydaje mi się, że startuje normalnie tak jak wcześniej.

Pomóżcie bo zwarjuję bez kompa. Jutro czyli w środę miałem grać w moją ulubioną gre a tu obrazu nie ma chyba wpadnę w szał. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki problem, że wystarczy że dotkne karty graf. to zaraz monitor się wyłącza - poprostu karta nie siedzi dobrze w slocie AGP, a wina jest niedopracowana wymiarowo obudowa. Więc spróbuj poruszać trochę kartą. Wciśnij ją dobrze do AGP i przykręć tak żeby nie była przechylona ani do góry ani w dół poprostu ma trzymać poziom - może to coś da.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dałem plame :lol: a wystarczyło zajrzeć do instrukcji. Tam znalazłem opis jednego z przycisków na monitorze. Okazało się, że jakimś cudem przełączył mi usie tryub wyświetlania obrazu z D-Sub na BNC. To było powodem braku sygnału. A ja już chciałem wieść monitor do serwisu. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...