Skocz do zawartości
fireblade3

Weze pneumatyczne/hydrauliczne

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec moze i ja sie troche wypowiem weze o ktorych ja mowie sa takie jak popix dal fotke na samym poczatku - z tym ze moje sie gna pod temperatora (co prawda spora :) ) - tez maja cienkie scianki wiec to chyba mowimy o tych samych tylko ze dlamnie cieplo oznacza ciut wyzsza temperatore :)A teraz 2 pytanka do xsrx'a - po pierwsze to jak grube scianki maja te weze ogrodowe (z wygladu to bardzo :) ) 

A 2 to jaka masz tam pompeczke??? - i jak sie sprawoje (glosnosc itp)

Wieksza od palnika na propan-butan? juz u nas sie zaczynaly topic, wiec ciekawe jaka ty masz ciut wyzsza temerature. Na cieplo moznaby profilowac, ale najpierw trzeba nalac do tego wody / nasypac piasku, cos tego typu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popix-no wiesz ale nie chodzi o tak ekstramalne zaginanie tylko zaginanie go tak aby otrzymac luk i aby ten luk juz taki pozostal od ekstramalnych zagiec to sa kolanka i trojniki :) - a co do wezy michala to przeczytaj napisal i dal fotki ze uzywa tez wezy ogrodowych :) - i o nie mi wlasnie chodzi :)

Witchunter-ejo no jak popix powiedzial ze nie formuja sie na cieplo to spodziewalem sie ze uzywwacie do tego za malych temperator-teraz zwracam honory - a co do tego ze przy mocniejszym zagieciu traca przekroj kola to niestety czysta fizyka :) - weze ogolnie formuja sie na ccieplo tyle ze tak jak chyba 100% wezy przy ostrzejszych zagieciach traca przekroj kola :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompa to 2500l/h aqua(shut lub el :) ) wiem ze sie PF3 nazywa i jest pod 220V (sa tez ponoc pod 12V)

glosnosc to pojecie dosc trudne do okreslenia... mam spory zbiornik izolowany guma wiec czuje drgania i slysze buczenie lekkie... jak bys ja np do miski wlozyl to bys nie zasnol :)

Wiec zalezy jak lezy :)

Jedno ma dobre - gwint pasuje mi do festo i zaaplikowalem bezposrednio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki waz jak na zdjeciu, bardzo trudno jest go zagiac, a do tego sa dosc miekkie zeby je ladnie sobie ulozyc... no i sa przezroczyste :D

quote]

mozesz to napisac jeszcze raz ? bo chyba cos ci sie pomieszalo :)

bardzo trudno zgiac.. potem sa dosc miekkie :) a potem ze przezroczyste hyhyhy

to ja juz nic nie wiem co ty piszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czego nie zrozumiales, ale chetnie jeszcza raz to wyjasnie. Waz jest trudny do zagiecia, mozna nim zrobic luczki o srednicy 8cm i sie niezagnie, ale nie jest bardzo sztywny, dzieki czemu mozesz nim te luki krecic... nie wszystkie miekkie weze musza sie zaginac. teraz jasniej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dimek ja kupował kiedys takie tylko 10/1.5mm. nie widziałeś takich z wewnetrzna 12mm bo u mnie nie było. A wezyki nawet niezłe ale  w tem pokojowej, jak ja je dałem do układy to juz robiły sie zamiekkie..

Jak kupowalem to widzialem ciensze, ale nie kupowalem, bo mam jeszcze Eheimy 12/16 (te w sklepie byly podobne przekrojem do nich).

Te nowe co kupilem bede uzywal (chyba) tylko pod obudowa - na prostych odcinkach... Sam jeszcze nie wiem, bo pomyslow mam kupe, a czasu jak na lekarstwo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi