Skocz do zawartości
turzol

Glowwire - jak zamontować?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem przewód glowwire o dług. 150cm i mam zamiar go umieścić na froncie Chiefteca DX-01-BD-U w rowku. Problem jest w tym, że glowwire jest dosyć cienki i ma dużo luzu w tym rowku. Chcę żeby był w miare prosto ułożony. Nie wiem właśnie jak go zamontować żeby się prosto trzymał i nie wypadał.

Może ma ktoś glowwire w Chieftecu i napisze jak rozwiązał jego mocowanie :?: Myślałem nad taśmą dwustronną, ale musiałbym cienki pasek uciąć i ciężko go umieścić sensownie w rowku..

Mam nadzieje że się jasno wyraziłem i wiecie o co mi chodzi. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba bylo kupic elwire :) jest szeroka i z drugiej strony ma tasne dwustronna

8O 8O 8O 8O 8O 8O

(hau hau)

:lol: :lol: :lol: :lol:

znaffca sie znalazl :lol: :lol: :lol: hahehaehaehhehaehehahehaehaheah

nie wiesz , to po co sie wypowiadasz - bzdury pieprzysz ze az szkoda gadac : /

Mam nadzieje że się jasno wyraziłem i wiecie o co mi chodzi.

niestety ten pan powyzej totalnie nie ma pojecia co gada , a tym bardziej o co ci chodzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ok - majac "male" doswiadczenie z el-wire , to powiem tak - wiem ze sie dziadostwo to krzywi (wywija na wszystkie strony) , sprobuj mocno go naciagac i "przecierac" o krawedz biurka (np.) - powinien ci sie wyrownac w miare - niestety el wire ma to do siebie ze nie zrobisz go IDEALNIE PROSTEGO - kazdy "kabel" jest taki :)

co do tego co mowil "znafffca" - to calkowicie zboczyl z kursu i mowil o el-strip'ach - zapraszam do obejrzenia tego na www.sunbeamtech.pl

jezeli chcesz zamontowac w chieftecu (podjrzewam gdzie - w szczelinach przedniego panelu[dragon, matrix] ) to niestety albo musisz uzyc "super glue" albo kombinowac recznie mocujac (poprzez wciskanie ) - jezeli to nie pomoze , to co jakis odstep wciskaj miedzy bude a el wire jakis kawalek papieru aby stanowil "kontrowanie" ,- bedzie sie utrzymywac dzieki temu kontrowaniu : )

ehhhhh nie lubie sie rozpisywac : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki B3Ton za porady :!: Użyje chyba superglue bo taśmę dwustronną to bym musiał skombinować przeźroczystą. Po za tym byłby kłopot z przyklejeniem jej w szczelinie.

Myślałem żeby umieścić glow/el - wire (nie wiem jaka różnica :oops: ) w szczelinie także na drzwiczkach, ale tu jest problem....bo przewód jest w całości i chyba nie można go ciąć...a ja mam tylko 150cm. Jak to rozwiązać żeby drzwiczki się później otwierały :?: Nie mam już $$ na drugi el-wire bo to rozwiązałoby problem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki B3Ton za porady :!: Użyje chyba superglue bo taśmę dwustronną to bym musiał skombinować przeźroczystą. Po za tym byłby kłopot z przyklejeniem jej w szczelinie.  

Myślałem żeby umieścić glow/el - wire (nie wiem jaka różnica :oops: ) w szczelinie także na drzwiczkach, ale tu jest problem....bo przewód jest w całości i chyba nie można go ciąć...a ja mam tylko 150cm. Jak to rozwiązać żeby drzwiczki się później otwierały :?: Nie mam już $$ na drugi el-wire bo to rozwiązałoby problem  :wink:

GLOW WIRE i EL WIRE - sprawa sprzeczna - to samo :)

jutro pogadam i dowiem sie czy mozna ciac glow wire (podobno mozna i mozna wlaczac normalnie pod INV ale juto ci napisze czy sie da ( tak mi mowiono ze EL- Stripy mozna - i mozna !! ale to jest inna juz brocha :) )

jutro (w sobote ) ci powiem co i jak : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

El wire/el strip mozna ciac na dowolne odcinki. Wystarczy tylko zaizolowac koncowki i podlaczyc do inwertera ktory ma dwa wyjscia.Wazne aby podlaczac do ORYGINALNEGO inwertera, w przypadku produktow Sunbeam 9-14 V 2.72-3.82 kHz +- 90 V AC. Zaleznie od napiecia zasilajacego beda mocniej lub slabiej swiecily, pamietaj tylko ze przy wiekszym napieciu zywotnosc znacznie sie skaraca przy 2.7 kHz okolo 3600 godzin ciaglego swiecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez cieniutkie wetrlo - np 0.5mm i wierc otwory parami w rownku (mam nadzieje ze wiesz o co m chodzi) potem przelekasz przez nie drucik taki cieniutki - i przywizujesz nim kabel - wiazesz po wewnetrznej - mozesz to zrobic dowolnie gest o inie bedzie go widac - a w kazdej chwili mozesz zdemontowac a takich dziurek i tak nie bedzie widac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez cieniutkie wetrlo - np 0.5mm i wierc otwory parami w rownku (mam nadzieje ze wiesz o co m chodzi) potem przelekasz przez nie drucik taki cieniutki - i przywizujesz nim kabel - wiazesz po wewnetrznej - mozesz to zrobic dowolnie gest o inie bedzie go widac - a w kazdej chwili mozesz zdemontowac a takich dziurek i tak nie bedzie widac :)

niekoniecznie drucik - żyłka wedkarska jest do tego dobra :idea: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze byc i zylka - drucik - latwo zplatac - a zylka sie trohe slizga - ale to juz kwestia gustu :)

takie mocowanie umozliwia dokladnie rozciagniecie kabla wpolozeniu jakie nam odpowiada

glugun jak dla mnie odpada bo jest stosunkowo brudzacym narzedziem :)

tasma dwustronna - no cos jak umiesz ja tam ladnie wklaeic to czemu nie ulozyles ladnie el wire? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi