Skocz do zawartości
SWEGO

PLOMBA !!!???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio oddalem moja plyte (podpis) do reklamacji bo padla po 3 tygodniach ja odebralem podobno jest wymieniona na nowa ale i tak nie dziala ale nie o to chodzi predzej mialem radiator na mostku poludniowym w nowej plycie zalozyli mi plombe na ow mostek ! Czy maja do tego prawo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostatnio oddalem moja plyte (podpis) do reklamacji bo padla po 3 tygodniach ja odebralem podobno jest wymieniona na nowa ale i tak nie dziala ale nie o to chodzi predzej mialem radiator na mostku poludniowym w nowej plycie zalozyli mi plombe na ow mostek ! Czy maja do tego prawo ?

1. maja prawo zalozyc plombe. natomiast to ze jakis osiol zalazyl ja na mostek to swiadczy o braku profesjonalizmu. przy odbiorze trzeba bylo sprawdzic i poprosic o nowa plombe, w innym miejscu.

2. uzywaj znakow przestankowych. ciezko cie zrozumiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej samemu nei zdejmniesz plomby bez jej uszkodzenia

taaa, a ja pewnie założyłem CS'a na plombę ???

felson : schować to troche głupio bo trzeba będzie znowu odklejać i przklejać i drugi raz ryzyko że się uszkodzi. trzeba przykleić byle gdzie na płytce i spox

.

niedługo będą przyklejali na rdzeń procków (w mowych 64 bitowych AMD będzie slot (jeden z kilku) że na spodzie będą same nóżki) bo nie będzie miejsca na spodzie. i co wtedy ? gdzie dać plombę w takim procu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisał, że plombe przykleili mu na SB celowo, więc jak ją przełoży gdzieś indziej to będzie podejrzane. Więc lepiej ją zdjąć i schować a gdyby była potrzebna, to założyć na to samo miejsce.

SWEGO: jeśli płyta dalej nie działa to do sklepu i "delikatnie" wytłumaczyć, że jaja sobie robią. A tak BTW to co się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej samemu nei zdejmniesz plomby bez jej uszkodzenia

taaa, a ja pewnie założyłem CS'a na plombę ???

dla mnie to mogles sobie CSa nawet na glowe zalozyc

wiesz ze istnieje takie cos ja pilnik ??? i nim mozna troche shima spilowac w miejscu plomby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedługo będą przyklejali na rdzeń procków (w mowych 64 bitowych AMD będzie slot (jeden z kilku) że na spodzie będą same nóżki) bo nie będzie miejsca na spodzie. i co wtedy ? gdzie dać plombę w takim procu ?

Już tak robią ;)

Poważnie, widziałem plomby przyklejone na rdzeniu w kilku płytach ECS K7SOM i na prockach kupowanych w hurtowni AB. Serwisanci w hurtowni nie widzieli w tym żadnego problemu ...

Nie będę komentował, OK?

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felson => plytka jest martwa w sensie wszystko podlaczone,odpalam i jakby bios wogle nie startowal, napiecie jest plyta "dziala" ale zadnego obrazu zadnej reakcji, jednym slowem nic, ale "plyta jest nowa" wydaje z siebie tylko piski ok 2 sekundowe co 3 sek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu posty mie sie kopiuja ? niewiem ? nie moge znalezc nic o piskach w instrukcji, ale on piszczy tak samo nawet bez ramu czy grafy, a plyta "dziala" tak samo bez proca (procek Jest sprawny na bank ) ? musze poszukac w necie o tych piskach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przycisnij tylko raz wyslij i juz nie naciskaj nawet jak by sie swiat walil ;)

Informacja poszla do serwa ale zanim on wygeneruje ze doszlo to mija troche czasu albo wogole odpowiedzi niema.

Zrob wstecz i odswierz a zobaczysz ze wiadomosc jest juz dodana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(procek Jest sprawny na bank )

sluchaj miałem ten sam problem na płycie Abit nf7-s ,sprawdz inny procesor na twojej płycie ,ponieważ u mnie nie działała płyta przez procesor ktory bez problemu działał na innej płycie a w mojej nie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niop widze że ciekawy temacik!

To ja go troszeczke rozwine mam kumpla, któremu założyli takie śmieszne plomby na obudowie że niema możliwości ich zdjęcia i powtórngo przyklejenia poniweaż jak zdejmie plombe to jej kawałek(sreberko) zostaje na obudowie tworząc znaki firmowe sklepu wraz z całym klejem i jak się bedzie powtórnie założy to nie idzie jej spasować by niebyło różnicy!! Może macie jakieś pomysły??

Rozmawiał ze sprzedawcami ów sklepu, a oni odparli że poco on bedzie otwierał obudowe, wyjasnił im nawet że obudowa się brudzi w środku i należało by ja wyczyścić, a oni odparli że oni mu wyczyszczą jak bedzie chcaił ino musi w ich kasie zostawić ok.30zł!

Czy to nie jest wredność naprzekur oc!!

..pozdrawiam... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te plomby są rzeczywiście wredne i nie ma na nie sposobu :( . kumpel ma pecha i już a wszystko po to, żeby łosie ze sklepu mogły zarobić. dlatego ja kompa składam sam i wiem co i jak.

a gwarancję mam na częsci a nie na całość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam na części tzn. maiłem bo już nie mam 8) ! A co do kolesia to on już drugi raz kupił w tym sklepie kompa i teraz płacze bo niemoże nawet luknąć do środka! Nauczy siek kupować w porządnych sklepach kompy!

..pozdrawiam.. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie plomby to szczyt wredoty ! Nawet nie mozesz sprawdzic co tam faktycznie w srodku siedzi (procka moga bezkarnie krecic a ty placisz za slabsza wersje).

Nigdy nie kupie kompa skladanego przez kogos innego (chyba ze bede mial do niego zaufanie). Polecam to kazdemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na te plomby jest sposob tylko nie wiem czy na wszystkie

trzeba je zmrozic do ok -20 stopni i powinny zejsc bez problemu

mozna to zrobic specjalnym srodkiem do kupienia w elektroniku, sprezonym powietrzem ktore jest tak naprawde freonem albo zmrozonym gazem do zapalniczek

ale niczego nie gwarantuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Plyta dziala !! wreszcie. Wsadzilem w nia starego spalonego durnia, podgrzalem troche:> bez wentyla, przelozylem antka spowrotem, a tu zobacz - DZIALA hehe :) a zplombami bedzie trzeba pokombinowac

2 kompa tez sam skladam bo jak dostalem pierwszego z plombami na obudowie, to myslalem ze sie zarzne :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do plomb na budzie to se moga je schowac - masz gwarancje na czesci a nie na calosc i moga sobie plombami co najw pewna czesc ciala zajleic - jedyna zecz - jak zdemiesz plomby i zawieziesz im kompa to moga wziac kase za zdiagnozowanie probemu ale przeciez mozna zrobic to samemu nie ? innn prwwe czeto tn walki - np dja gware na caly sprzet roczna - t po roku zdejmujesz plombe a za miesiac pada ci dysk ktory jest na 3 letniej gwarancji zawozisz im a oni ze gwara minela i koniec :)

zznajomi mieli taki problem - dostali gware na zestaw a nie na czesci - padl im maxtor (mial 15 miesiecy) zaniesli z gwara na kompa i z dowodem zakupu a sprzedawca im wcisna kit ze dokladal do zestawu gwarancje na czesci i bez nich jej uznac nie moze (co jest g... prawda bo w sklepie maja spisane numery seryjne czesci - skad je kupili i kiedy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kumpel który raz kupil kompa dostał gwarancje na 3 lata bez możliwości otwierania budy! I prosze niewymieniana pasta, sprzątanie, konserwacja spowodowały że 2 miechy po utacie gwarancji poszedł zasilacz i połowe kompa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...