Skocz do zawartości
funtom

Prolink GeForce 2 PRO i problemy ze stabilnoscia w 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Moja karta graf. zawiesza sie notorycznie w 3D (nie jest to wina chlodzenia - sprawdzilem dokladnie).Slyszalem, ze moze za to byc odpowiedzialna wartosc AGP Driving Control. Tyle, ze ja nie moge zmienic tej wartosci, bo nie mam takiej opcji w Biosie (ECS K7S5A na SIS 735). Sprawdzilem takze nieoficjalne biosy z ocworkbench.com i tez tej opcji nie ma.Podobno sa jeszcze jakies programiki do zmiany tej wartosci. Karta jest sprawna, gdyz na innej plycie dzialala bez problemow

( na ECS k7vza). Bede bardzo wdzieczny za kazda wskazowke.

P.S. Moze nalezy zaktualizowac bios karty? Moze ktos wie jak to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i caly czas to samo, sorry, ale kupujecie te z*****ste ecsy i potem sa problemy...

Pewnie kupie Epoxa :wink: i wyśle go do servisu ;

Pozatym wgraj SisAGP 1.09f i spr dobrze bo może to nie karta tylko np proc się grzeje (jeżeli to się dzieje tylko pod 3D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i caly czas to samo, sorry, ale kupujecie te z*****ste ecsy i potem sa problemy...

Pewnie kupie Epoxa :wink: i wyśle go do servisu ;

Pozatym wgraj SisAGP 1.09f i spr dobrze bo może to nie karta tylko np proc się grzeje (jeżeli to się dzieje tylko pod 3D)

heh :-), ale mnie zlapales :-) :-) :-) . niby prawda ale ja kupilem epoxa juz padnietego (wypadek przy pracy, takie kwiatki zdarzaja sie nawet mercedesowi), za pare dni dostane nowego i moje problemy sie skoncza a problemy uzytkownikow ecs'ow najwyzej sie poglebia :-).

Mam "pod opieka" dwa kompy na ecd k7vza (kt133). w jednej wiesza sie gf2 mx400 na agp 4x (na moim solteku chodzila jak zegarek w tym trybie), na drugim wiesza sie pamiatka, gdy ustawie czestotliwosc na 133 (kingston pc133), zas w obu niewykrywa bios automatycznie dyskow seagate 40 gb 5400 obr. (zwis na post tescie) - jedyne rozwiazanie - ustawic tryb pracy dysku recznie)... :-) fakt, nie byly drogie :-) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...