srekal34 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Z moich wątków zapewne zauważyliście, że noszę się z zamiarem kupienia Radeona 9800. Jak też pisalem, chcę kartę podkręcać(proszę o nie pisanie postów z pytaniami po co podkręcać taką grafę). Zainteresował mnie zestaw, którego nazwę napisałem w temacie. Jest w internecie kilka testów tegoż, ale nigdy nie jest on zakładany na kartę tej klasy, co Radeon 9800. związku z tym, chciałbym się od was dowiedzieć, czy założenie tego zestwu znacząco poprawi OC tego Radeona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 mysle ze niewiele nie ma to jak radiatorki i dobry cooler wiejący od spodu na rdzen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A takie coś jest bezpieczne?? Nie zarwie się karta?? bartezjusz----->Chodzi ci o coś takiego??- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 nie do konca ja mam u siebie tak: zalman fb123 (92x92 na ramieniu) odpowiednio wygiety tak by cooler był równoległe do karty -ok 1 cm pod rdzeniem puszczony na 5v daje to około 20CMF a na 12 v koło 38CMF czyli od 3 do 6 x wiekszy przepływ powietrza od firmowego coolerka który ma CMF na poziomie 7-8 i przy tym 27db pozwala mi to wykrecić grafe na rdzeniu do około 420-430 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 mam ten zestaw na g4 ti 4200 i jestem zadowolnony, rdzeń chodzi na 301 jeżeli nie zależy ci na ciszy i puścisz ten cooler na 12v to spokojnie możesz podkręcać 9800, radiatory nawet się nie nagrzeją na 5v też sobie poradzi, na fx 5200 który wydziela więcej ciepła niż radek po podkręceniu utrzymuje bezpieczne temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Ja sobie tak myślę, żę może by tak na rdzeń zamontować Zalman 7000A Al-Cu(lżejszy od samego Cu), tylko udałoby mi się to zamontoać jakoś?? Instalował już ktoś z was wentylator na CPU na kartę grafiki?? Jeśli by się to udało, to z drugiej strony rdzenia przykleiłbym jakiś mały radiatorek, a pamięci schłodzę chyba tak jak to pokazane jest na tym pierwszym zdjęciu:). Macie jakieś inne pomysły?? Ale priorytetowe pytanie jest takie- czy mogę zamontować zalmana 7000 na rdzeń karty grafiki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Ale priorytetowe pytanie jest takie- czy mogę zamontować zalmana 7000 na rdzeń karty grafiki?? 8O 8O 8O nie mam wiecej pytan ps.chocs nie wiem co tam za chłodzenie zamontował-zrozum-niewiele ci to pomoze - max 10% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Może i zaczynam głupio gadać, ale naprawdę zleży mi na pożdnym kręceniu:) Czyli nie opyla mi sic zamontować- zostawić standardowy cooler i zająć się radiatorami z tyłu na vpu oraz pamięci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 nie wywal orginalny cooler bo on jest do niczego nie podobny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 No to ja już nic z tego nie rozumiem. Zalman nie, oryginalny cooler też nie, więc co mam złozyć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 przeciez napisałem wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 OK, zapomniłem o twojej poprzedniej wypowiedzi, sorry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...