paladin Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Witam. Otóż mam mały problem. Kupiłem sobie dodatkowe wentylatory na przód obudowy (nawiew) i pod zasilacz (wyciąg). Pewien miły "fachowiec" z zaprzyjaźnionego sklepu komputerowego powiedział jak je podłączyć. Problem w tym że pomieszały się kolory kabelków (!) i musiało być jakieś zwarcie bo nagle wszystkie trzy 3-pin'owe gniazda na płycie przestały działać. Będąc wspaniałomyślnym podpiął mi te wentylatory do jednej dodatkowej 4-pin'owej wtyczki. Czy możliwe jest że tamte gniazda po jakimś czasie znów zaczną działać, czy może są spalone. Jeśli tak to czy ma to związek z resztą płyty??? Jak na razie nie widzę problemów ale ... na zimne dmucham :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 gniazda najzwyczajniej w swiecie spalily Ci sie:( ja mialem podobnie tylko z e spalilo sie tylko jedno, ale widocznie Twoja plyta jest inna, ale nie licz ze zaczna te gniazda dzialac. Zas na prace plyty nie powinno miec to wplywu chyba ze gdzies przypalily Ci sie dodatkowo sciezki, przyjzyj sie:) Zobacz tez bo na plycie gdzies kolo gniazdek powinines zoabczyc lekko nadpalone uklady od strowania napieciem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...