Skocz do zawartości
Damianos99

Pomoc w doborze elementów do zestawu WC (cpu+gpu) P4+R97PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.To mój pierwszy post na stronie na tweaku (aż wstyd się przyznać że od tak dawna zaglądam na tą ciekawą strone i dopiero się zalogowałem.Zalogowany jestem od dawna na innej stronie,która wychodzi mi już bokiem-amatorka i coraz gorsza atmosfera-serwis się zwie.......Fra....pc...hehe-mam już dość-dość sporo pytań spotyka się z odpowiedziami typu-a po ci to? nie wiem itp.) W zestawie który jest w podpisie siedzi płyta Abit-IC7-dopiero dostałem pamięci na Hynixach-identyczne jak te które wkłada Corsair w modelach Twinx-kręcą się bez problemu na 540-i tu jest początek problemu-wszystko jest ok oprócz.......chłodzenia.....box cooler...no comment.Na 3,06 w stressie mam ok.65 stopni a procka chce zgrać z dzielnikiem 1:1 z pamięciami więc 270 mhz.Drugi problem to drażniące wycie coolera na Radku-9700pro.Oto moje pytania a w zasadzie prośba o pomoc w doborze WC.

Moge zakupić zestaw składający się z :

1.Blok CPU Orbital O1 PK

2.Zapinka Pentium NOP1C chromowana

3.Chłodniczka aluminiowa mała

4.Rezerwuar 1l

5.Cold Plate 40x40 mm

6.Pompka Aquarium Systems MJ1000 (bez zbiornika)

7.Wąż Eheim 12/16mm

Oto link ze szczegulami

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16628328

Jaki dokupic blok na Radka-9700 (taki który pasuje do zaciskow-bez koniecznosci klejenia i zdejmowania oslonki)

Prosze o porady czy jest sens to brac? czy szukac pojedynczych elementow? Jakie elementy sa jeszcze potrzebne (trójnik itp.)?

Za maly zbiornik? ................itd itp.

Jestem bardzo pozytywnie nastawiony na wszelkie testy itp. (lubie to)

Sprawa dotyczaca finansów wyglada tak: lubie oszczedzac ale tylko wtedy gdy mam wybór - jesli mam oszczedzic kupujac cos gorszego,rezygnuje.Dzieki za pomoc.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jak najbardziej warto za te pieniądze ile to kosztuje na godzinę do zakończenia aukcji (oczywiście jak wszystko działa OK - chociaż węże i tak pewnie będziesz musiał kupić i dopasować do swojego sprzetu). Tylko pelta i cold plate to możesz sobie odpuścić. Pelt jest za słaby. Do chłodniczki przydałby się jeszcze wentyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi