Wenez Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 czy ktos moze mi powiedziec z ktorej seri barton 2500 pojdzie 12.5x200 z napieciem max 1.85? mam plyte asusa a7v333 i nie moge bardziej potraktowac napieciem... na co mam patrzec jak bede kupowal tego bartonika jak odruznic czy jest to ten bartonik co lubi male napiecia czy ten co pow 2?? i jak zwrokowo ocenic czy on sie dobrze kreci ? wiem ze rdzen musi byc taki ostro wisniowy... z gory thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 czy ktos moze mi powiedziec z ktorej seri barton 2500 pojdzie 12.5x200 z napieciem max 1.85? mam plyte asusa a7v333 i nie moge bardziej potraktowac napieciem... na co mam patrzec jak bede kupowal tego bartonika jak odruznic czy jest to ten bartonik co lubi male napiecia czy ten co pow 2?? i jak zwrokowo ocenic czy on sie dobrze kreci ? wiem ze rdzen musi byc taki ostro wisniowy... z gory thx a ta plyta nie ma funkcji overvoltage? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 w biosie max to 1.85 bawilem sie zworkami i tez nie udalo mi sie nic wiecej wycisnac... niestety... nio chyba ze jakis inny jest na to sposob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 nawet wytypowanie najlepszej teoretycznej serii nie da ci pewnosci na wlasnie takie o/c w najlepszej serii mozesz trafic kiepska sztuke najlepiej miec mozliwosc potraktowania kilku ;-) i wyboru... a poza -> www.cpudatabase.com -> znajdziesz naj-serie moze pomoze Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 nie sądze by istniał barton co latałby na tyle przy 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 A do tego nie wiadomo czy na KT333 przy FSB 200MHz wytrzymają ci inne urządzenia... Niekoniecznie procek będzie blokował takie podkręcenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 ano własnie przy fsb 200 bedziesz miał na pci 40mhz-odradzam taką zabawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 mam teraz bartonka 10x200 i jakos chodzi ale chce go zmienic na lepsza serie... vip pisal ze mial takiego proca co chodzil mu 12.5x200 i przy napieciu 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 u mnie barton chodzi na 11 x 200 przy 1,7v zainspirowaliście mnie do prawdziwego kręcenia :-) spróbuję dziś 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 nie sądze by istniał barton co latałby na tyle przy 1.85Moj lata aktualnie na 2470 na 1,85. Stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 nie sądze by istniał barton co latałby na tyle przy 1.85Moj lata aktualnie na 2470 na 1,85. Stabilnieale chyba nie na 200x12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 nie sądze by istniał barton co latałby na tyle przy 1.85Moj lata aktualnie na 2470 na 1,85. Stabilnieale chyba nie na 200x12,5Tak jak w podpisie niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 u mnie przy wysokim FSB (200) dysk zaczna piszczeć (IBM ATA 100), muszę bawić się na 166, albo wywalić dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Po pierwsze VIP robił to na płycie z nforce 2 ( Soltek) i tam PCI iAGP jest blokowane. Po drugie twój Asus bez Vmoda nie uzyska wyższego Vcore niż 1,85. Po trzecie szanse na to, że Barton na 1,85 pójdzie na 2500 Mhz są baaaaardzo małe. Chyba,że masz jakieś wymyślne chłodzenie :wink: Jeśli miałbyś jakiegoś AXP 2000+ na rdzeniu od Bartona ( toto bez połowy cachu thorton się nazywa) to jest to bardzo możliwe co mój przykład pokazuje. A tak lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 wlasnie sie zastanawiam czy wziacs tego thortona czy bartona, a co do mojej plyty co chyba cos z nia jest nie tak raz to mnoznik max 12.5 a przeciez powinno byc wiecej po 2 max napiecie 1.85 wiec musze szukac cos co miesci sie w tych parametrach bo nie zamierzam kupowac sobie nowej plyty jak athlon 64 nadchodzi wielkimi krokami:P wiec 12.5x200 bylo by cacy no chociaz 12.5x190 stabilnie a coolerka mam coolermastera CP5-7JD1B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Nie uzyskasz mnożnika wyższego niż 12,5 na tej płycie , bo nie ma ona tzw. 5 bitowego mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A gdzie Hanu kupiles swojego proca? gdzie mozna takiego teraz dostac? bo jestem takim zainteresowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Moj tak lata, tylko że on jest 2800+, chodzi stable 200X12*1,85W stable 205X12*1,85W stable 210X12*1,85W natomiast 200x12,5*1,85W i podobne przy mnożniku 12,5 jakoś dziwnie wywala.Przy wgrywaniu Windowsa bo komp startuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 PAOLOWAWA, po jaką chol... kupowałeś 2800+? Nie szkoda ci kasy? Przecież z 2500+ też byś tyle wycisnął przy Zalmanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 ja mialem juz 2500+, ale jakos tak wyszlo ze moglem go zamienic bez doplaty. W sumie zamienilem go i nic wiecej mnie to nie kosztowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 nie sądze by istniał barton co latałby na tyle przy 1.85 Musze cie zmartwic moj bartek tak latał, to był 2500+, teraz mam 2800+ i tesz tak lata tylko ze jest o wiele chlodniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 obydwa Bartony jakie swojego czasu testowalem dla Beno21 byly sztukami selekcjonowanymi i obydwa smigaly 12.5x200 z Vcore 1.85V na V7+ na HIGH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...