Skocz do zawartości
Cammel

Problem z podzieleniem lacza!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. odrazu przepraszam za ten temat lecz nie moglem znlesc czegos podobnego w forum(wydaje mi sie ze umiem kozystac z wyszukiwraki :cry: ). Mam neo (juz widze ta zlosc na twarzach adminow), dzile je przez wina Xp (sasiad udostepnia mi polaczenie), ja posiadam wina 2000 i 2 karty sieciowe w kompie. Mam zamiar udostepniac lacze dalej(dla rodzicow zeby mi ojciec dalej dialerow nie sciagal) na kompa z winem 98. i tusie zaczyna problem. mi net chodzi a w starszych kompie nie... co mam zrobic??? kurde jakie bramy itp.... juz jestem zalamany 2 nocke siedzilaem i nic.. na marginesie siec (polaczenie sieciowe moge sciagac piki... tip) mi widzi na malym (polaczenie win 98 z 2000) a u mnie nie....... nawet nie widzi tego koma... juz nie wiem co robic... hmmm moze sie powiesze na kalu sieciowymmmm. z gory wielkie dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty jak udostepniasz to polaczenie? Wydaje mi sie ze nie widzialem tego. Jesli udstepniasz domyslnmie to wez na maszynie z 98 ustaw wszsytko domyslnie. To powinno rozwiazac czesc problemu. Jednak 98 i 2000 maja takie problemy z widocznoscia w sieci. Ale to tez mozna rozwiazac, tylko jeszcze tego nie robilem.

Powodzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak...Zainstaluj WinRoute, ukruci nieco twoich mek ;]

Karta od neta ---> Zostaw jak jest :P

Karta do udostepnienia ---> Utwórz nową klasę adresową np. 192.168.4.1

-Bez bramy! Tylko DNS i IP

Drugi komp

-IP np. 192.168.4.6

-Brama ---> 192.168.4.1

-DNS ---> Wpisz takie jak na drugim kompie

-Ustaw proxy jakie tam masz i wszystko powinno dzialac :P

Opisu konfiguracji WinRoute nie bede pisal, poniewaz ogranicza sie to do kilku klikow i jest dosc banalne ;)

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi