Skocz do zawartości
BeRNaL

procek prockowi nie rowny???

Rekomendowane odpowiedzi

przy moim procku i plycie glownej byl do dzisiaj jakis coolerek taki do 1,7 ghz. bylo na nim dzisiaj 60 stopni <rekord. zmienilem coolerek na spire 5e198b1h3r miedziany caly, tak samo a 5000 obrotow tyle ze jest cichszy. fakt faktem ze temperatura spadla o 5 stopni i mam 54-56 . Caly bajer polega na tym ze ten spire na plycie gigabyte kt333 i tym samym procku mial 38 stopni. wiec teraz nie wiem czy czujnik pod procem oszukuje??? wydaje mi sie ze raczej nie, bo po dotchnieciu radiatora na tych dwoch egzemplarzach ten moj jest duzo cieplejszy.

wiec chce zapytac czy jeden procek identyczny moze sie bardziej grzac od drugiego? oba nie krecone. zgłupialem juz :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec chce zapytac czy jeden procek identyczny moze sie bardziej grzac od drugiego? oba nie krecone. zgłupialem juz  :cry:

Oczywiście że może :wink: Bo chodzi oto, że nie są nigdy identyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie umiem Ci odpowiedzieć ale dla porównania moge podać że na moim Celeronku 1000@1200 Mhz mam temperature w tej chwili 28 S/C

przy standardowym chłodzeniu

ja by sprawdził czy radiator jes dobrze załozony i uzył pasty termoprzewodącej jezeli tego niezrobiłeś.

Pozdrawiam

dusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ale wydaje mi sie ze EPoX 8K3A albo zawyza temp albo rzeczywiscie na tej plycie bardziej sie grzeja proce. Po zmianie z Solteka DRV4 na tego wlasnie EPoXa temp mam tak o 5-8 stopni wyzsze ale to i tak nie ma znaczenia bo wszystko chodzi stabilnie :D Tak wiec jesli nie masz zwisow to mozesz sie nie martwic i spac spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie umiem Ci odpowiedzieć ale dla porównania moge podać że na moim Celeronku 1000@1200 Mhz mam temperature w tej chwili 28 S/C

przy standardowym chłodzeniu

ja by sprawdził czy radiator jes dobrze załozony i uzył pasty termoprzewodącej jezeli tego niezrobiłeś.

Pozdrawiam

dusk

jeszcze mi powiedz jaka masz plyta glowna bo jakos mi sie wierzyc nie chce na TUSL2-C i celku 900BOX u sasiada jest ponad 35stC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasta jest ok , coolerek lezy jak trzeba, nie jestem az takim lamerem zebym nie wiedzial co i jak. procek nie jest ukruszony. to moj nowy nabyek i dbam o niego :) reszta komponentow ........ to chyba nie ma znaczenia. temp. MOBO 32 stopnie. jest wszystko stable ale denerwuje mnie taka temperatura :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...