Nozgul Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Witam serdecznie wszystkich. Mam pytanie, poniewaz jestem calkowicie zielony w przetaktowywaniu k. graficznych, a niestety ostatnio kupilem po bardzo wysokiej cenie - bardzo wielkie g: SuperGrace Radeon 8500 LE, i co sie okazalo, ano okazalo sie ze pamiec i rdzen jest calkowicie na innych ustawieciach niz powinny byc wersje LE tzn: powinno byc Pamiec/rdzen: 250/250 a jest: 234/255, i tu tez pytanie, czy da sie z tym cos zrobic?, powiem jeszcze ze pamieci jakby tego bylo malo sa 4 ns ;(((( prubowalem podniesc pamiec, ale juz przy 235 Mhz, pojawiaja sie artefakty ;( moze podniesc napiecie na AGP? bardzo prosze o pomoc, i dziekuje. pozdrawiam Nozgul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Zrobić to się wszystko da. Spróbuj PowerStripa 3.20. U mnie podciągnołem nieznacznie, bo na wartości 270/270. Powyżej już pojawiały się atefakty. Teraz zmieniam coolera na wydajniejszy. Może to coś pomoże, i jadę dalej z koksem. Dowiedziałem się ostatnio, że właśnie radki są bardzo czułe na wzrost temperatury. Delikatne przekroczenie normy, powoduje już kopanie obrazu. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...