oczo18 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Witam. Otóż mam dosyć poważny problem z dyskiem, który wymieniałem w temacie. Dziś po południu zaczął wydawać z siebie dziwaczne "odgłosy" :cry: i po resecie kompa który był nieuniknioney dysk zamarł :( Komp go nie wykrywa wogole. Z doświadczenia wiem ze w sytłacji takiej jak moja z dyskeim nei da sie zbyt dużo zrobic poza zdjęciem częsci obudowy i powieszeniu na scianie jako ozdoba :) Mam pytanie czy ktoś z forum miał dysk w podobnej sytuacji i uratował go?? Jeśli tak to w jaki sposób? a i jeszcze jedno : Jaki dysk polecacie kupic? Myślałem nad jakimś 120GB ale nie mogę się zdecydować. Pozdro & nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 hmm....ja miałem niedawno przygodę z 80 gb baraka 72--.7.Kupiłem ja w sobote a w poniedizałek rano tezwydawała z siebie dziwne dzwięki.Czasem dysk był wykrywany czasem nie.Było słychać wyraźnie jak costam mieszałtależami i gasł i tak w kółko.Wadliwa okazała sie taśma IDE .Może masz to samo :?: :? Aha też po restarcie to miałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Jesli dysk padl mozesz podmienic elektronike moze pomoze, jelsi padl naped mozesz przelozyc talezyki ale to juz total HC :-) ze stodwudziestek chybba bym sie decydowal na 120/7200/8mb maxtora ew samsunga, cos sie reszta ostatnio psuje czesto... z maxtorem mialem do czynienia niedawno ...oj smigaaa Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 OK dzieki za info. Sadze ze jednak nic nie bede kombinowal z tym dyskiem bo raczej nie ma sensu. Chodzilo mi tylko o to czy ktos kiedys "uratowal" dysk z takiej sytuacji. Co do nowego zakupu to znowu chcialem zainwestowac w seagate ale o maxtorze tez coneco slyszalem i chyba wybor padnie na niego. NIe wiem jeszcze co z nowym szajsungiem 160GB, podobno wypas w porownaniu do poprzednich modeli tego producenta i we wrzesniowym PCWK pierwsze miejsce. Co o tnim sądzicie?? pozdro & nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...