Skocz do zawartości
oczo18

Seagate U5 40GB K.O.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż mam dosyć poważny problem z dyskiem, który wymieniałem w temacie. Dziś po południu zaczął wydawać z siebie dziwaczne "odgłosy" :cry: i po resecie kompa który był nieuniknioney dysk zamarł :( Komp go nie wykrywa wogole. Z doświadczenia wiem ze w sytłacji takiej jak moja z dyskeim nei da sie zbyt dużo zrobic poza zdjęciem częsci obudowy i powieszeniu na scianie jako ozdoba :) Mam pytanie czy ktoś z forum miał dysk w podobnej sytuacji i uratował go?? Jeśli tak to w jaki sposób? a i jeszcze jedno : Jaki dysk polecacie kupic? Myślałem nad jakimś 120GB ale nie mogę się zdecydować. Pozdro & nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm....ja miałem niedawno przygodę z 80 gb baraka 72--.7.Kupiłem ja w sobote a w poniedizałek rano tezwydawała z siebie dziwne dzwięki.Czasem dysk był wykrywany czasem nie.Było słychać wyraźnie jak costam mieszałtależami i gasł i tak w kółko.Wadliwa okazała sie taśma IDE .Może masz to samo :?: :? Aha też po restarcie to miałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dysk padl mozesz podmienic elektronike moze pomoze, jelsi padl naped mozesz przelozyc talezyki ale to juz total HC :-)

ze stodwudziestek chybba bym sie decydowal na 120/7200/8mb maxtora ew samsunga, cos sie reszta ostatnio psuje czesto...

z maxtorem mialem do czynienia niedawno ...oj smigaaa

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzieki za info. Sadze ze jednak nic nie bede kombinowal z tym dyskiem bo raczej nie ma sensu. Chodzilo mi tylko o to czy ktos kiedys "uratowal" dysk z takiej sytuacji. Co do nowego zakupu to znowu chcialem zainwestowac w seagate ale o maxtorze tez coneco slyszalem i chyba wybor padnie na niego. NIe wiem jeszcze co z nowym szajsungiem 160GB, podobno wypas w porownaniu do poprzednich modeli tego producenta i we wrzesniowym PCWK pierwsze miejsce. Co o tnim sądzicie?? pozdro & nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...