Skocz do zawartości
thical

MEGA BIG PROBLEM PLZ HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Problem powazny i zagdakowy strasznie :

Zaczelo sie to wczoraj , poprostu zaczela mi sie wylaczac myszka I.E 3.0 i po kilku sek. znowu wlaczac ( przy wlaczeniu bylo slychac dzwiek jak windows znajduje nowe urzadzenie) tak jakby USB nawalalo.

Na drugi dzien wlaczam komputer i zamiast windowsa po wgraniu logo , pionowe pasy na caly ekran i nic poza pasami niewidac. W skrocie doszedlem do tego ze jak przelaczam magistrale na zworce w plycie na 133 to wszystko dziala OK , jesli dam na 166 to niedobrze. Pasy po kilku resetach zniknely ale problem z wylaczajaca sie myszka pozostal ale tylko na 166 , na 133 komp dziala poprawnie.

Wykluczam grafe i pamieci bo na 133 dziala all dobrze.

Chcialbym tez zaznaczyc ze komp dzialal pol roku na 166 i wszystko bylo tip top.

PYTANIE :

Padla plyta czy zasilacz bo na to bym stawial ?

Czy to mozliwe zeby przez za male napiecia czy t.p fiksowalo USB na plycie ?

zasilacz to megabajt 350W - odrazu zaznacze ze odkad mam ten zasilacz to jak komp podziala z 2h to po resecie nierusza.Trzeba wylaczyc kompa odczekac z 10 min. i wlaczyc zeby znow ruszyl. Na 133 oczywiscie all good.

Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz to megabajt 350W - odrazu zaznacze ze odkad mam ten zasilacz to jak komp podziala z 2h to po resecie nierusza.Trzeba wylaczyc kompa odczekac z 10 min. i wlaczyc zeby znow ruszyl. Na 133 oczywiscie all good.

Sam sobie odpowiedziałeś.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

standardowo zalecamy profilaktyczna wymiane zasilacza :-D

zawsze szkoda jak komputerki nagle odchodza...

przeloz myszonke do innego usb sprawdz tez na przelotce pod ps2, moze i sama myszka fiksuje? kto to wieee... przeloz myszke do kumpla to sie dowiesz

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...