Skocz do zawartości
erio

TV OUT czarno biały przyczyne znam ... a rozwiÄ…zanie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Urzyłewm opcji szukaj ;)) i chyba znalazłęm przyczyne :

winą jest wejście euro w twoim telewizorze. Miałem ten sam problem, walczyłem jakiś czas  , ale gdzieś wyczytałem iż niektóre telewizory mają wejście euro nie obsługujące s-vhs, tylko i wyłącznie vhs  . Więc sprawdziłem to na innych telewizorze, który ma dwa wejścia euro (1 vhs i 2 s-vhs) i okazało się, że w tym tkwi problem  . Na jednym również był czarno-biały, a na drugim w kolorze. 

Mam dla ciebie rady: 

- sprawdź u kogoś kartę, kto nie ma problemu z kolorem przez s-vhs, 

- albo sprawdź w instrukcji od telewizora jaki masz model euro (u mnie było napisana pod opisem gniazda). 

U siebie musiałem zmienić wtyczkę na composit (chinch)  . 

Myśle, że problem leży w tym co napisałem. Odpisz jak już będziesz pewien. 

Natknolem sie na taką odpowiedz na problem z czarno bialym tvout

mam 9100 saphire z SVHS out i tv 21 cali samsung z eurozłączem ... mam mabel svhs >svhs i taką złączke z <shvs i 3x chinch> na euro z regulacją input - output ...

obraz na monitorze jak sie domyslacie mam b/w ...

przypuszczam ze tv nie dziala w svhs ... jak radka przestawic na vhs ... moze da sie cos przelutowac na złączce euro ????

PS> próbowalem juz kabla svhs > chinch .. potem kabelkiem chinch=chinch do tej przejscioówki na euro i nic nie pomogło ....

co pomoże ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie masz w opcjach grafiki możliwości przełączania pomiędzy systemami, skorzystaj z programu TVtool, tam masz do wyboru kilka systemów, pozatym program jest naprawdę dobry jeśli chodzi o obsługę TV out, mnustwo funkcji i konfiguracji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co kojarze TVtool jest go GeForce'uf :)

kilka dni temu u kumpla mielismy ten sam problem na eurozlaczy brak koloru (cala zabawa z roznymi systemami nic nie dala - nawet NTSC krzyaczyl sie nie tak jak powinien), pomogla zmiana z svhs na composite (chinch potocznie) od kompa przejscioweczka svhs>composite potem normalny kabelk i na videoin w telewizoru, jezeli nie masz czegos takiego w tv to ewentualnie przez magnetowid tez sie da

jakby co to pisz bedziemy dalej radzic :)

ps pamietaj o PAL D (mozliwe ze to wystarczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co kojarze TVtool jest go GeForce'uf :)

kilka dni temu u kumpla mielismy ten sam problem na eurozlaczy brak koloru (cala zabawa z roznymi systemami nic nie dala - nawet NTSC krzyaczyl sie nie tak jak powinien), pomogla zmiana z svhs na composite (chinch potocznie) od kompa przejscioweczka svhs>composite potem normalny kabelk i na videoin w telewizoru, jezeli nie masz czegos takiego w tv to ewentualnie przez magnetowid tez sie da

jakby co to  pisz bedziemy dalej radzic :)

ps pamietaj o PAL D (mozliwe ze to wystarczy)

BINGO .. przesiadka na chinch i juz mam kolor ... moj tv nie obsługuje svhs tylko vhs ... thx ...

duzo mi powiedziala tez ta stronka :

http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/

jest tam

wytłumaczenie dlaczego nie dzialala mi przejsciówka svhs na chinch od nvidii ... z powodu braku srodkowego bolca z sygnalem composite ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...