bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 mam nadzieje, ze dobre forum wybralem do tego topiq otooz mam do was forumowicze pytanie-jaka przewodnosc cieplna ma ceramika??? http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4716 -tutaj topic o mozliwosci zniszczenia proca i tak sobie pomyslalem, czy nie odizolowac porca plytka ceramiczna od bloq, a moze macie lepszy pomysl??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 raczej nienajlepszy pomysl. A czy nie lepiej uziemic wszystko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 heh, no to moze jednak uziemie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a tak btw, to nie wiecie, co mozna wsadzic miedzy proca a bloczek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a tak btw, to nie wiecie, co mozna wsadzic miedzy proca a bloczek?Coopershim lub cooldplate tak to sie chyba nazywa :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 eeeeeeeeeee, o ile mi wiadomo to to sa plytki miedziane (sam mam csa :) ) , a tu chodzi o cos, zeby nie przewodzilo pradu, czyli nie moze byc z metalu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 mam nadzieje, ze dobre forum wybralem do tego topiq otooz mam do was forumowicze pytanie-jaka przewodnosc cieplna ma ceramika??? http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4716 -tutaj topic o mozliwosci zniszczenia proca i tak sobie pomyslalem, czy nie odizolowac porca plytka ceramiczna od bloq, a moze macie lepszy pomysl??? Ceramiczna plytka nie wypuscilaby ciepla (nie oddala na blok) tak jak to robi peltier. Zjaralbys proca szybciej niz bez radiatora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Może na coldplate pastę na bazie silikonu? Ale IMHO znacznie lepiej dobrze uziemić i po kłopocie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 hehe, tak wlasnie myslalem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Z tego co pamietam z fizyki ( a jest tego nieduzo :? ) to przewodnosc cieplna jest proporcjonalna do elektrycznej.. Wiec w miare trudno bedzie znalezc cos co przewodzi cieplo a nie przewodzi pradu... Ale moge sie mylic i to bardzo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 zaraz zaraz o co wam chodzi bo nie kapuje :( a cooper shima można by odizolować od proca/bloku powiedzmy cienką folią - takie jak woreczki śniadaniowe, wydaje mi sie że to raczej nie przewodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 zaraz zaraz o co wam chodzi bo nie kapuje :( a cooper shima można by odizolować od proca/bloku powiedzmy cienką folią - takie jak woreczki śniadaniowe, wydaje mi sie że to raczej nie przewodzi. oj chyba by się szybko zgrzała i kiszka zrobiła?? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 oż kurna zapomniałem że to procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 oż kurna zapomniałem że to procesor hahahaha :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Czy mogę się pochwalić ? Najlepszy przewodnik ciepła jest doskonałym izolatorem!!! Fakt, jest trochę drogi, potem to podkładki "aluminiowe" - z tlenku glinu (standartowo z tlenkiem krzemu występowały kiedyś nawet w prockach). To wszystko jest "ceramika" delikatna mechanicznie, ale wytrzymała elektrycznie i jest b.cienka. Poza tym mały drobiazg : po co izolacja, wystarczy wyrównanie potencjału, woda redestylowana to też dobry izolator, wiele płynów to dobre izolatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 dzieqje wszystkim za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Czy mogę się pochwalić ? Najlepszy przewodnik ciepła jest doskonałym izolatorem!!! Fakt, jest trochę drogi, potem to podkładki "aluminiowe" - z tlenku glinu (standartowo z tlenkiem krzemu występowały kiedyś nawet w prockach). To wszystko jest "ceramika" delikatna mechanicznie, ale wytrzymała elektrycznie i jest b.cienka. Poza tym mały drobiazg : po co izolacja, wystarczy wyrównanie potencjału, woda redestylowana to też dobry izolator, wiele płynów to dobre izolatory. o jaki przewodnik ciepła ci chodzi bo ja już gupi jestem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 chiba o diament :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Każdy elektronik wie że przy konstruowaniu wzmacniacza klasy AB na jednym radiatorze potrzebne są podkładki z MIKI. Które izolują tranzystory od radiatora przeważnie zmasowanego. Kupicie ją chyba w każdym sklepie z mat elektronicznymi. Chyba nawet w AVT nie znam adresu Probel z głowy. Nie znam tylko jej przewodności termicznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...