piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Na moim starym kompie właśnie ten malutki witraczek od kilku dni zaczął mi warczeć. Zmienia tony od niskich przez wysokie. Najczęściej niskie:)) Raz głośno, raz cicho. Wyjąłem, oczyściłem, włożyłem spowrotem, dalej warczy. Czy mogę go sobie całkiem podarować? KOmp nie ma dodatkowych wentyli. Taki prosty standard ze sklepu(Vobis). Czy ktoś z was już tego próbował? Nie mogę dostać takiego nowego, w sklepach mi dostępnych nie mają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 bez wiatraka przegrzejesz procka. na allegro kupisz bez problemu za parę zeta wiaterek 5-6cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Zaraz sprawdzę...:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ceny mają troszkę za duże...no i zawsze sprzedają w zestawie z prockiem. Nie widziałem teraz gołego wiatraczka:(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4708&...er=t&view=gtext :evil: http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4709&...er=t&view=gtext Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Dzieki:)) Szukalem nie tu gdzie trzeba:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Nic z tego...potrzebuje 5cm-owego. A takich nie mają. Czy 6cm bedzie pasował? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Wiatraczek w twoim kompie to pewnie poszedł się j...ć! Nic nowego tak siek zawsze dzieje z czasem ! 8) Gdzie kupić nowy to już koledzy podali ja jedynie dodam że możesz również kupić w dobrych sklepach komputerowych :wink: tam przynajmniej niema koszów wysłki :lol: ..pozdr..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 :?: piniusz - w BOXie masz tego PII czy osobno proc i osobno cooler :?: bo w tych oddzielnych najczesciej jest tak ze mozna przykrecac/odkrecac dowolny wentylator 50x50 na dodatek nie masz radiatora okrytego palstikowa oslonka jak w BOXie tylko finy na wierzchu - wiec w skrajnym przypadku mozesz kupic wentyl 60x60 i przykrecic go na 1 srubke - troche bedzie wystawal ponad ramke procka ale ma wiekszy przeplyw powietrza - dzieki temu na ok. 8V (ciszej) bedzie mial zblizona wydajnosc do 50x50 na 12V PS a na allegro zle szukales :P w dziale chlodzenie na procka koles sprzedaje cale coolery Titana na Slot po 16zl PS 2 jezeli masz goly radiator i finy masz nie w szerz procka tylko wzdluz (od gory do Slotu) i zasilacza nie masz pionowo (nie zaslania procka z boku) to rozwiazaniem moze byc nawet Zalman FB-123 puszczony na 5.5V wiejacy na procka, radiator i okolice Slotu - w skrajnym przypadku mozesz wykombinowac jakis lejek (zwerzenie w storne procka) zeby skierowac caly strumien na radiator :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 wyjący wiatrak nie musi wcale oznaczać że jest spisany na straty, w końcu działa tylko że głośno:).Zależy jak go czyściłeś,jeśli ci sie chce to rozbierz go,okdlej od spodu naklejke(jeśli jakaś jest),wyciągnij obejme z ośki "śmigła"(ma rowek),wyciągnij smigiełko,oczyść ośke a przed włożeniem umieść odrobinke smaru(oliwy maszynowej) i zmontuj.może jeszcze troche pochodzić;) Oczywiście zakładam że tego nie robiłeś ;) Mój jeden nawet sie zatrzymywał ale po takiej operacji ładnie pracuje i co najważniejsze CICHO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Maciekk --> No, tego nie robiłem:)) Ale zrobię:):):):):) Dzięki wielkie;) Nie wiedzialem, ze coś jest pod tą naklejką:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 benek -->Dzięki też:) Procek i iwiatrak są osobno. Mogę je rozdzielić bez problemu(co robiłem do czyszczenia). Szukam jak najtańszego sposobu...Ten komp sluży do testów sieciowych(moich własnych). Podłączam razem z drugim i kombinuję...W przyszłości popróbuję powłamywać się do niego:) Ponieważ mam go w LINUXie, a dopiero go poznaję, to jeszcze trochę upłynie czasu, zanim go wykorzystam właściwie:) Teraz chwilowo ma zastosowanie jako stale pracująca maszyna do ściągania:)) Dzięki jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Maciekk --> No, tego nie robiłem:)) Ale zrobię:):):):):) Dzięki wielkie;) Nie wiedzialem, ze coś jest pod tą naklejką:) to sie chopie zdecyduj :P bo na poczatku napisales ... Raz głośno, raz cicho. Wyjąłem, oczyściłem, włożyłem spowrotem, dalej warczy... trzeba bylo pisac ze tylko kurz przedmuchales i nie samrowales lozyska - bylaby inna gadka :P PS zerknij do tego watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46485&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 No pięknie to widze że czyszczenie wiatraka wg. niektórych odnosi siek tylko do wyczyszczenia z kurzu!!! Ehhhhh! Wystarczy troszki poczytać a nie .....! ..pozdro....:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 KOchani:) Wiatraczek wyjąłem, oczyściłem...Do głowy by mi nie przyszło, żeby zdzierać z niego "naklejki". Ale dzięki Wam już to wiem:)) Na tym polega nauka:)) Będę dziękował w nieskończoność :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...