Dekrek Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Kożystalem z internetu do tej pory na systemie windows xp , 2 dni temu zainstalowalem rowniez system linux - i tu jest problem na systemie windows wszystko jest ok ale w linux hdcp nie przydziela mi tego adresu ip ktore mam zawsze w windows. W linux dostaje od dhcp rozne adresy ip i jestem rozlaczany srednio co 2 minuty . Gdy przechodze z systemu linux na system windosw nie mam internetu w szczegolach polaczenia w windows pisze nie tak jak zawsze typ adresu : przypisany przez dhcp ale automatyczny adres prywatny : 169.254.191.48 . Pomamga tylko wyjecie wtyczki zasilajacej modem . Dystrybucja to Mandrake 9.2 Łącze - multimedia - modem kablowy - karta sieciowa. Gdzie tkwi problem ? :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zastanów sie nad przydzielaniem adresów IP do poszczaególnych systemów operacyjnych. Jak na przykład różnice pomiędzi windowsem, a linuxem. Polecałbym Red Hat`a i problemy znikna. Mam dla ciebie rade. Sprawdz wszystko od poczatku i popraw ustawienia jezeli to nie poskutkuje to napisz ponownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dekrek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Sprawdzalem wszystko 3 razy - wraz z nowymi instalacjami systemu i nic ciagle to samo . Ip mam przypisane do numeru mac karty sieciowej wiec wydaje mi sie ze i w windows i linux moj adres ip powinien byc ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...