s0n1c Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Prosze was o rade czy kupic combo LiteOn LTC-48161 Czy nagrywrke LteON LTR-52246 i jakis DVD-Rom? Proesze o porady tylko do tych modeli (firm) Wyjatkiem moze byc firma napendu DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaq_lbn Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja bym osobiście wziął oddzielnie DVD i nagrywarkę - niestety nie wiem jak sie ogólnie prezentuje DVD LitOn'a, bo o nagrywarkach słyszałem więcej pochlebnych opini niż potępiających. Oczywiście kupując combo zapewne zaoszczedzisz pare złotych, niemniej wychodzę z założenia że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - co ciekawsze ta teoria sie bardzo często sprawdza. Pozatym używając combo, niszczysz na daremnie nagrywarkę oglądając filmy na DVD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja bym osobiście wziął oddzielnie DVD i nagrywarkę - niestety nie wiem jak sie ogólnie prezentuje DVD LitOn'a, bo o nagrywarkach słyszałem więcej pochlebnych opini niż potępiających. Oczywiście kupując combo zapewne zaoszczedzisz pare złotych, niemniej wychodzę z założenia że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - co ciekawsze ta teoria sie bardzo często sprawdza. Pozatym używając combo, niszczysz na daremnie nagrywarkę oglądając filmy na DVD. Niby jak ????????????????/ Ja dziwnym trafem od 2.5 roku mam combo lg 12x/8x/32x/10x I chodzi bez zarzutu to tak jak moj kumpel ma szajsowatego cedka lg 52 najwieksza padaka jezeli chodzi o predkosc odczytu jaka widzialem . Jak mu wsadziłem plytke do wypalarki . To mówi : NIe do wypalaraki bo sie niszczy !!!!!!!!!! (wg mnie coś nie tak z przekonaniami) A może jest inaczej , czekam na dalsze zdania w tej kwestii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaq_lbn Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Czy ja powiedziałem że wszystko sie posypie jak tylko zaczniesz uzywac combo ??? Wszystko jeszcze zależy od samego sprzętu, jego producenta, staranności wykonania i użytych podzespołów - mi się akurat nagrywarka LG posypała w przeciągu pół roq a samsung śmiga jak trzeba. Pozatym zauważ że każdy sprzet ma swoją wytrzymałośc - jeżeli go nie przeciążasz bedzie slużył bardzo długo i to ma odniesienie też do nagrywarek/Cd-R/CD-RW/DVD/DVD-RW i całej reszty. Jeżeli będziesz używał tyle samo napędu COMBO i w takim samym stopniu 2 napędów do 2 różnych rzeczy to masz większą pewność że dłużej pociągną, gdyż są mniej obciążone - oczywiście jeżeli COMBO ma być używane sporadycznie to jak najbardziej jest to dobry wybór bo zaoszczędza się parę złotych. Fakt że lg twojego kolegi ma slaba korekcje bledów nie wnosi nic do kwesti kombo, gdyz jest to przypadłoś powiedzmy tego modelu - osobiscie mam CD Pioneera i jezeli chodzi o korekcję błędów jest bardzo poprawny - porównywalny z nagrywarką. Takie jest moje zdanie - oczywiście twoje może być odmienne i masz do tego święte prawo - pozatym jak mówiłem wszystko w dużym stopniu zależy od konkretnego napędu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 hmm - na cdrinfo byl podobny problem - kolega wybieral sporod TEACa, LITEONA i jakiegos OEMa lietona - zdecydowal sie wkoncu na najtanszy model - liteona - z zalozenia ze za maks poltora roku kupi i tak cos nowoczesnego - a tak za 230 zeta ma i nagrywarke i dvd dvd liteona sa calkiem przyzwoite - sporo cichsze od nagrywarek (choc transfery maja podobne), ogolnie sprzed wystarczaajcy niszczenie sie nagrywarki/combosa? coz... jesli nie katujesz sprzetu to i tak predzej umrze sam z siebie niz z zajechania - przy obecnych cenach i jakosci sprzetow mozna spokojnie do normalnego uzytku kupowac kombosy - nie da rady w DOMOWCYH warunkach ich zajechac - chyba ze ktos piraci dla pieneidzy i ma straszny przerob - to wtedy lepiej kupic osobne napedy [choc polecam zrezygnowac z takich uslug :)] to ze combos jest marniutki to przekonanie i stereotyp z czasow kiedy te sprzety naprawde nalezalo omijac - teraz jest lepiej ps. filmy lepiej zrzucic na dysk - nie ma problemu z szumem, a jesli juz z napedu to koniecznie z jakims 'spowalniaczem' (drivespeed) - tez wyeliminuje szum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Prosze was o rade czy kupic combo LiteOn LTC-48161 Czy nagrywrke LteON LTR-52246 i jakis DVD-Rom? Proesze o porady tylko do tych modeli (firm) Wyjatkiem moze byc firma napendu DVD wady combo: 1. Mniejsza niezawodność systemu, jak napęd padnie (kiedyś musi) nic nie wczytasz przed reperacją lub zakupem nowego. 2. Brak możliwości wygodnego kopiowania płyty "w locie" . 3. Combo są zazwyczaj bardziej zawodne w odczycie CD. 4. Nie nagrasz płyty równocześnie przeglądając inną. 5. Często jest tak że jeden napęd czyta płytę inny nie. 6. Mniej sterowników do różnych systemów. zalety combo: 1. nie zajmuje tyle zasobów komputera (miejsce, złącze, pamięć) 2. niższa cena ? Jeśli masz miejsce w komputerze i pieniądze na dwa napędy to combo jest bezsęsowne bez względu na markę producenta bo następny napęd po awarii bedziesz kupował tylko jeden tańszy i lepszy o ile będziesz miał oddzielne. Napędy CD są najczęściej psującymi się podzespołami w komputerach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Tak sie sklada ze mam juz nagryware, ale niestety padl mi cd (tak sadze, jak instalowalem windowsa to dzilal bez zarzutu a w okienkach jak wsadzisz plyte to zawiesza caly system- Cd-rom LG-52x :lol: no wkoncu ma juz 3 lata ) Tez glowienie chcialbym sie dowiedziec czy takie combo nie ma gorszej korekcji bledow i takie tam jak od zwyklej spawarki Bo jak tak to sobie raczej daruje zakup i kupie zwykla nagryware. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...