gnz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 witam ! wyszedl niedawno nowy bios do mojej mobo wiec byl maly flash ... udal sie na szczescie :) 9100 przed flashem podkrecony jak w podpisie - wszystko smigalo az milo - ponad 10k w 3d marku i bylem happy ... nastapil flash i o dziwo przy core=300 nie chce mi teraz przejsc benchmarka z 3dmarka 2k1 SE (demo przechodzi) - zwis nastepuje zawsze w 2 gierce ze smokiem na high detail i teraz mam pytanie - co moglo sie stac ? jest jedna rzecz ktora mi prztszla do glowy i wlasciwie jest to pytanie do osob ktore maja wlasnie epox'a 8rda rev 1.1 z "seryjnym" boisem - zdaje mi sie ze przed flashem napiecie po wgraniu defaultowych ustawien wynosilo 1.6 na AGP - teraz wynosi 1.5 po default ? Mam racje czy tez mi sie cos przewidzialo ??? 8) swoja droga nawet jak podniose AGP voltage do 1.6 to dalej ma zwis na tej scenie ze smokiem - jednak wole sie upewnic co do tamtego "seryjnego" napiecia ... moze robil ktos flash na tym epoxie i ma podobne problemy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 no bez jaj panowie ze nitk tu nie ma epoxa takiego i nie moze podac jakie ma standardowe napiecie na AGP ??? 8O 8O 8O nie wierze ze wszyscy userzy bawia sie we flashowanie biosa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 no bez jaj panowie ze nitk tu nie ma epoxa takiego i nie moze podac jakie ma standardowe napiecie na AGP ??? 8O 8O 8O nie wierze ze wszyscy userzy bawia sie we flashowanie biosa ... Ja ci odpowiem bo jestem dobrym człowiekiem :), Ja mam Epoxa 8RDA i od nowości ten sam bios (rev płyty 1,1) i defoult napięcie na AGP mam 1,6V :). To tyle, mam nadzieje że pomogłem :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 no bez jaj panowie ze nitk tu nie ma epoxa takiego i nie moze podac jakie ma standardowe napiecie na AGP ??? 8O 8O 8O nie wierze ze wszyscy userzy bawia sie we flashowanie biosa ... Ja ci odpowiem bo jestem dobrym człowiekiem :), Ja mam Epoxa 8RDA i od nowości ten sam bios (rev płyty 1,1) i defoult napięcie na AGP mam 1,6V :). To tyle, mam nadzieje że pomogłem :). dzieki stary :) w takim razie ciekawe dlaczogo po sfleszowaniu biosa napiecie standardowe to 1.5V :? - moja pamiec jednak mnie nie zawodzi :D jednak problem nie zniknal bo nawet jak podniose do 1.6V to zacina sie w 3dMarku - nie wiem co moglo sie stac ... Ale w takim razie BiAły jak mozesz to podaj jeszcze jakie jest standard napiecie na pamiatki bo z tego co pamietam bylo podane chyba 2.6V (?) a teraz po CLEAR CMOS czy Load default ustawione jest na "auto" - i w sumie nie wiem ile to "auto" wynosi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 2,63V jest defoult :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...