Skocz do zawartości
-Nat-

New comp - help me with config...

Rekomendowane odpowiedzi

Duron 1200

EPOX 8KHA+

GF2ti

256MB DDR

Baracuda IV

Teraz umotywuje mój wybór :

Pieniądze które zostaną po zakupieniu tańszego procesora (duron vs Athlon) inwestujesz w płyte główną (doskonała do podkręcania - powinien duron działać na 1400). Przy tej klasie k.grafiki (GF2) i tak nie zauważysz różnicy pomiędzy Athlonem a Duronem. Dysk - sam mam Baracude i jestem b. zadowolony, zastanawiałem się jeszcze nad Maxtorem, ale wybrałem Segate'a. Stawiam te dwie firmy na równo. Pamięci wystarczy ci całkowicie 256Mb - (nie sugeruj się moim konfigiem bo zajmuje się też obróbką dźwięku, a to wymaga dużych ilości RAM'u)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy podanym przez Ciebie configu Tom wychodzi 1733zl :D Boshe skad ja wezme te pieniadze :P

Rozpędziłem się za bardzo :oops: :) więc może odłożysz zakup dysku, a teraz kupisz to co poleciłem, a na HDD dozbierasz w późnijszym terminie... Ja też nie kupiłem wszystkiego naraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich Forumowiczow 

Moj obecny config mozecie zobaczyc w podpisie 

Za miesiac lub dwa planuje kupic nowa plytke glowna, procka, karte graficzna, ram i twardziela. A ze jest na tym forum pelno specjalistow, wiec do nich zwracam sie z serdeczna prosba o porade - co kupic? 

Od razu mowie ze kompa uzywam glownie do gier, netu i ogladania filmow. Czesto biegam do kumpli z szufladka z dyskiem wiec dysk powinien byc dosc szybki [chyba 7200rpm wysatarczy] ale nie musi miec wielkiej pojemnosci [mysle ze 40GB i bedzie dobrze; aktualnie mam 15GB i jest to stanowczo za malo ]. Cena tych piecu podzespolow, ktore zamierzam kupic, nie powinna przekroczyc 1500-1600zl [najlepiej tak do 1400-1450 ]. (...)

Niedługo będe miał podobny problem, tylko że mój budżet może wynosić ok 2000zł, a kupić będe miał zamiar: płyte gł, proca+chłodzenie, grafe, ram i obudowe.

Może podacie mi przykładowy kąfig.

PS. A może po prostu kupić to co -Nat- tylko lepsiejsze(nowsze) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...