solmyr Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Witam! Wpadłem na taki pomysł - zmontuje sobie drewnianą szafę, do której wrzucę całego kompa. Szafka będzie wytłumiona i szczelnie zamknięta. Wymiary - ok + 10 cm do wymiarów obudwy. Budę mam chiefteca, zasilacz chieftec 360 jeden wentylator. Procek xp2000+ i r9700 chłodzony wodą. WC jest poprowadzone przez ścianę na korytarz, gdzie jest chlodnica i pompka (więc ciepło z procka i grafy jest wyprowadzane na zewnątrz). Pytanie jest takie - czy w środku nie będzie za gorąco? Elementem generującym ciepło będzie więc zasilacz i inne części tj HDD SB, NB i inne. Priorytetem jest cisza, nic nię będzie kręcone. Komp ma chodzić 24 godziny na dobę, w dzień mogę szafkę otwierać. Co myślicie, wszelkie uwagi, sugestie miło widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 nie rozumiem za bardzo ?? masz bude chiefteca i chcesz kompa pakowac do szafy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ...Priorytetem jest cisza, nic nię będzie kręcone... Co myślicie, wszelkie uwagi, sugestie miło widziane a moze zamiast calego kompa do szafki lepiej zrobic "tlumiki" polecam lekturke artykulu w 3 czesciach (i forum tamtego serwisu - maniakow ciszy - haslo muffle*) czesc 1 czesc 2 czesc 3 zerknij tez na http://overclockers.com/ na artykuly o chlodzeniu i na ich forum - tez jest torche pomyslow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 nie rozumiem za bardzo ?? masz bude chiefteca i chcesz kompa pakowac do szafy ?? nie wiem za bardzo czego nie rozumiesz, co ma marka budy do chałasu generowanego przez kompa. Choćby to była buda marki Mercedes to wiatraki będzie słychać:) Może wyraziłem się nieprecyzyjnie - ja chcę żeby kompa nie było słychać wogóle, dlatego myślałem o wrzuceniu calego kompa do wyciszonej szafki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Wywal calego kompa na korytarz albo do pokoju obok jak jest mozliwosc ze ci go buchna z korytarza :) To nie zart, kumpel tak sobie zrobil. Odpalasz go z klawiatury, napedy cd/dvd mozesz pociagnac po usb (sa zewn. kieszenie). Flopa sie uzywa 1/rok... Efekt: 100% cisza przy prawidlowym chlodzeniu kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 o o budowie z drewna juz było chyba w dziale modyfikacje; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 To nie prosciej byloby zrobic WC na zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 ja proponuje wywalic kompa gdzie tam chcesz a bude chifteca sprzedac (najlepiej mi bo bym kupił jakas tanio... :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...