sliver Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Na jednej z partycji mojej dwu letniej Barakudy 4 Chkdsk znalazl 8kB uszkodzonych sektorow. Po jej sformatowaniu juz ich nie znajduje. Mimo to program diagnostyczny ze strony producenta (segate tools) juz na poczatku testu pokazuje komunikat, ze dysk zawiera fizyczne bledy. Co o tym sadzicie?? Moze sprawdzic to jakims innym softem - ale jakim?? P.S. Ten programik od hdd pokazuje taki komunikat: error: 0x22; ext error: 0x00. Wie ktos co to oznacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Nie wiem czy dobrze kombinuje ale uszkodzone sektory fizyczne na dysku nie musza być powiązane z tymi "programowymi". CZasem na dysku pojawiają się błędy nie mające nic wspólnego z fizycznym uszkodzeniem dysku. Nie wiem jaki soft ci poradzić. Jeśli się myle to mnie poprawcie - dopiero co wstałem :D więc.. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Do wyszukiwania i o dziwo nawet do regeneracji bad sectorow (i to dziala - chociaz nie zawsze) dobry jest program HDD Regenerator o ktorym juz bardzo duzo bylo na tym forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 a ja polecam program WDclear - moj faworyt :D pierwsze zapodaj read verify drive jak beda bledy to daj write zeros to disk (czy cos w tym stylu) !UWAGA! wszystkie dane zostana utracone (wg moich informacji nie bezpowrotnie ale to inna sprawa:D) rowniez dane nt partycji itp itd ... ale i tak polecam ten progs na moim seagacie 40gb nagle pokazalo sie 2,7 mb badow i format nic nie pomogl juz sie przerazilem ale odpalilem ten progs i wszystko oki jest :D pozatym testowalem go jeszcze na innych, starszych dyskach i raczej mnie ine zawiodl (ew zawiodl mnie dysk ale to inna sprawa :D qrde alez namotalem strasznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 W FAQ masz opis naprawy bad sectorow ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...