Sebastian Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Mam problem z dyskiem 30GB Quantum w biosie wykrywa go jako udma 5 a pod windowsem dziala w trybie PIO co jest grane ? Dzieje sie tak przy probie nagrania czegoś na płyte a potem to już stale pracuje w trybie PIO. Kiedy dałem przywracanie systemu to wykrył go w menadzerze urządzeń jako udma 5 ale wystaczyło zacząć przygotowywać coś do nagrania to zaczął "tykać" i znowu przechodzi w tryb PIO Dzieki za pomoc z góry Mercury Sis735 ,D1200,256DDR Elixir,60GB Maxtor,G2mx, dysk jest na drugim kanale razem z CD który pracuje w trybie Udma 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 dysk jest na drugim kanale razem z CD który pracuje w trybie Udma 2A spróbuj podłączyc go na osobnym kanale. Tzn HDD na jednym a Cd na innym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Z ostatniej chwili dysk poszedł na serwis w sklepie przy sprawdzaniu wyskoczylo to samo co u mnie więc nie bylo problemu teraz tylko czekam na nowy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...