stranger Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 witam zakupiłem tą zasiłkę i mam pytanko lamerskie bo z zasilaczy jestem noga jak sprawdzic najlepiej napięcia na zasiłce, wystarczy zmierzyć 5 i 12 V na moleksie??? jeśli tak to mam 5.11V i 12.5V, czy to prawidłowe napięcia, sprzęt jak w popisie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Na molexie to może i prawidłowe (ale też nie za dobre), a pomiar robi sie na wtyczce ATX. Kiedyś dawałem link do opisu złącza. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 U mnie przy tym obciążeniu mienikiem Voltcraft - 12,14 , 5,11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 w morde to za duzo mam na 12 V!!!! ale mierzyles na jakiej zlaczce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 nie panikuj, te 0,5 V to jeszcze nie tragedia dobrze ze nei masz skokow napiecia :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Mierzyłem na wolnej złaczce, czyli bez spadków napięcia. 0,5 V na szynie 12V to mniej niż 5% czyli wg mnie w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 nie panikuj, te 0,5 V to jeszcze nie tragedia dobrze ze nei masz skokow napiecia :] uffff nie napiecie jest non stop identyczne teraz 12.28 i 4.95 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyboy Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Czy wie ktoś czy ww. zasilacz posiada gdzieś w środku potencjometr regulacji prędkości obrotowej wiatraka - tego którym "steruje" PFC. U mnie start na ok 1500 obrotów po ostrym grzaniu max. 1800 obrotów. Więc czy da się obniżyć prędkość tego wiatraka tak np. żeby pracował w zakresie od 1300 do 1600 obrotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 a po co ci mniej ?? u mnie jak 1800 jest to nic nie slychac a standardowo mam tak z 1555 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...