Skocz do zawartości
zari

windaXP siada przy 175fsb

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec mam taki problemik:

Jeszcze jakis czas temu miałem 300W zasilacz codeshit'a. Na 166 (i lekko w góre) spoko sobie wszystko latało. Gdy natomiast zwiekszałem fsb powyzej 175Mhz (no i oczywiscie zwiekszałem napiecie na NB) komp siadał do takiego stopnia ze winXP rozpadał sie na stałe (próbowałem coś z tym robic ale jedynie reinstalka pomagała - przy zmniejszonym FSB oczywiscie). Wyskakiwał jakis błąd w pliku "system" chyba (albo "config"). Próbowałem wiele razy zwiekszac >175fsb ale zawsze objaw ten sam (oj co ja sie wtedy nainstalowałem tego XP'ka!!!).

Wiec pytanko mam takie -> czy na zasiłce chieftec'a (podpis) tez bedzie ten problem? Czy raczej jest to wina mobo które nie ruszy wyszczego FSB (regulacje ma do 200mhz).

Korci mnie by to sprawdzic ale nie mam zamiaru znów instalowac XP.

Co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

mam podobna sytuacje lecz w przypadku durona z ta roznica ze winda mi sie zawiesza ale nie musze reinstalowac.

Gdy fsb przekroczy 175mhz wysypuje sie.

Mam lipny zasilacz noname 300w

Podejrzewam ze na chieftecu nie powinno byc najmniejszych problemow z fsb powyzej 175mhz no coz musisz sprobowac albo sie uda albo nie.

Jesli to nie poskutkuje to sprobuj zwiekszyc vcore.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja i tak juz mam zwiekszonego vcore'a z 1,5 do 1,75v. przy zabiegu wiekszania fsb opusciłem mnoznik do 10 wiec 175v powinno styknąc. a NB od razu przed zwiekszaniem fsb powyzej175 zwiekszyłem z 2,5 do 2,8 volta...

moze ktos jeszcze ma jakies sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mieć dyski wrażliwe na podwyższone PCI - u mnie cavaiar gubił tablice partycji już przy 35 Mhz na PCI -możesz mieć podobny problem i tego żadnym napięciem nie przeskoczysz - jeśli masz pożyczyć od kogoś pożądny zasliacz i przetestować to się dowiesz ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...