Stasiek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 mam win xp prof i od wczoraj nie moge wył kompa daję wyłącz i nic sie nie dzieje dlaczego???jeżśli wyłączę przyciskiem na obudowie to po chwili sie włacza pomózcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 ale co sie dzieje? zatrzymuje sie na ekranie pożegnalnym czy w ogole nie zamyka windy - wciskasz zamknij i wraca do systemu tak że można z niego dalej korzystać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 może to nie to forum??? a może za mało szczegułów?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 tak właśnie tak się dzieje mam okno wyłaczanie komp jeśli nic nie roibię to ekran robi sie czarno biały wciskam wyłącz i komp znowu nabiera kolorów i mogę z niego noremalnie korzystać!1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Załaduj SP1 może pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 jest zainstalowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 zrob ctrl alt del i zobacz czy cos sie ne zawiesilo tzn zamknij niepotrzebne procesy U mnie w pracy takie cos powodowal edytor rownan w wordzie jak mu sie odpowiedni ciag wpisalo to sie wieszal ale tak ze sie dalo go wylaczyc jednak proces zostal i blokowal mozliwosc wylaczania kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 tak właśnie tak się dzieje mam okno wyłaczanie komp jeśli nic nie roibię to ekran robi sie czarno biały wciskam wyłącz i komp znowu nabiera kolorów i mogę z niego noremalnie korzystać!1 Nie wiem czy to pomoze ale ... masz moze zainstalowane GTO ? (jezeli masz to powinienes wiedziec o co mi chodzi a jak nie wiesz to nie bede tlumaczyl ... :) ) jezeli mam racje to problem polega wlasnie na tym ze GTO nie pozwala zamknac XP'eka i objawy sa takie jak opisales wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 są nowe szczegóły otworzyłem podgląd zdarzeń i mam tam mnóstwo czegoś takiego może to wam cos podpowie? AMLI: System Bios ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu WE/WY (0x71) który znajduje sie w chronionym zakresie 0x70-0x71 To moze prowadzić do niestabilności sytemu. Identyfikator zdarzenia 5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 to moze wylacz acpi w biosie tylko ciekawe czy winda sie uruchomi z wyłaczonym, bo czasem nie chce jak byla instalowana z włączonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nie wiem jak XP, ale win98 bo wyłączeniu ACPI kwalifikował się do formata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 kiedyś maiłem tez podobny objaw - wylaczełem i pojawial sie pożegnalny ekran i komputer sie zawieszał na twardo - dyski sie wylączły myszka przestawała sie ruszać ale ekran pozostawał i musiałem wyłączac powerem. Okazało się że było to spowodowane aktualizacją biosu, po powrocie do starej wersji wszystko zaczęło działać prawidłowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...