Skocz do zawartości
Stasiek

nie mogę wyłączyć kompa!!!

Rekomendowane odpowiedzi

zrob ctrl alt del i zobacz czy cos sie ne zawiesilo

tzn zamknij niepotrzebne procesy

U mnie w pracy takie cos powodowal edytor rownan w wordzie jak mu sie odpowiedni ciag wpisalo to sie wieszal ale tak ze sie dalo go wylaczyc jednak proces zostal i blokowal mozliwosc wylaczania kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak właśnie tak się dzieje  mam okno wyłaczanie komp  jeśli nic nie roibię to ekran robi sie czarno biały  wciskam wyłącz i komp znowu nabiera kolorów i mogę z niego noremalnie korzystać!1

Nie wiem czy to pomoze ale ...

masz moze zainstalowane GTO ? (jezeli masz to powinienes wiedziec o co mi chodzi a jak nie wiesz to nie bede tlumaczyl ... :) )

jezeli mam racje to problem polega wlasnie na tym ze GTO nie pozwala zamknac XP'eka i objawy sa takie jak opisales wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są nowe szczegóły otworzyłem podgląd zdarzeń i mam tam mnóstwo czegoś takiego może to wam cos podpowie?

AMLI: System Bios ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu WE/WY (0x71) który znajduje sie w chronionym zakresie 0x70-0x71 To moze prowadzić do niestabilności sytemu. Identyfikator zdarzenia 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś maiłem tez podobny objaw - wylaczełem i pojawial sie pożegnalny ekran i komputer sie zawieszał na twardo - dyski sie wylączły myszka przestawała sie ruszać ale ekran pozostawał i musiałem wyłączac powerem.

Okazało się że było to spowodowane aktualizacją biosu, po powrocie do starej wersji wszystko zaczęło działać prawidłowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...