Skocz do zawartości
PawelNowak

Soltek 75FRN2 i Zalman 7000A-Cu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie, czy na Solteku zmieści się Zalman 7000A-Cu zamontowany w ten sposób? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...zalman+7000+cua

Zastanawiam się poważnie nad tym Zalmanem bo mam dosyć już hałasującego wentylatora i wysokich temp. No ale właśnie, czy nie będę przeszkadzać kondensatory znajdujące się koło socketu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartezjusz -> sądzę, że gdyby nie przenosić komputera a dodatkowo zaczepić jakoś Zalmana np. jakimś sznurkiem, żyłką albo czykolwiek innym do zasilacza (obudowy itd.) to jest szansa, że nic się nie stanie.

Bardziej interesuje mnie co z tymi kondensatorami, czy w ogóle taki "kolos" się zmieści na Solteku i o nic nie zahaczy.

P.S. zawsze można pokusić się o wersję Al-Cu. A tak a wogóle, to ile ona waży?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawel- pomysł zamieszczony w linku niegłupi-wykonanie tez pierwsza klasa -takze respekt dla kolegi "Marcin Baraniec"

mysle ze dodatkowe zabezpieczenie jak najbardziej wskazane (zyłka itd) -bo akby tak odpukac cooler gruchnoł na grafe to nie byłoby z niej co zbierac

tylko ze istnieje prawdopodobienstwo odpadniecie socketu-a tu juz mobo idzie na smietnik- czy warto????

nie wiem jakie jest rozmieszczenie kondenstaorów u Ciebie na plłycie - tak czy siak musisz miec wolny promien-od srodka socketu 55mm

pomysl moze nad TT silenboostem - wydajnosc co prawda ciut gorsza niz zalman ale za to na high jest od zalmana cichszy - no i zero problemów

no i pozostaje jeszcze problem obudowy-nie wiem jaka masz -ale tez musisz brac to pod uwagę - w niektórych sie nie da wogole zamontowac zalmana

Al-Cu wazy chyba niecałe 500g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...P.S. zawsze można pokusić się o wersję Al-Cu. A tak a wogóle, to ile ona waży?

zerknij tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=569...ghlight=#569578 podawalem 2 linki do testow porownawczych Cu i AlCu (co prawda na PIV ale zawsze) i wtedy podemiesz decyzje czy warto ryzykowac z calym miedzianym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi