PawelNowak Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Jak myślicie, czy na Solteku zmieści się Zalman 7000A-Cu zamontowany w ten sposób? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...zalman+7000+cua Zastanawiam się poważnie nad tym Zalmanem bo mam dosyć już hałasującego wentylatora i wysokich temp. No ale właśnie, czy nie będę przeszkadzać kondensatory znajdujące się koło socketu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 nie radzę montowac tego coolera do płyty bez otworów ponad 700g na samym sockecie -hmmm -ja bym nie ufał temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 sorki ze sie podepne.. ale czy da rade zamontowac ColdCrowna na zapince takiej jak od mate'a? nie uwrie sie toto? ma ktoś tak zrobione może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelNowak Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 bartezjusz -> sądzę, że gdyby nie przenosić komputera a dodatkowo zaczepić jakoś Zalmana np. jakimś sznurkiem, żyłką albo czykolwiek innym do zasilacza (obudowy itd.) to jest szansa, że nic się nie stanie. Bardziej interesuje mnie co z tymi kondensatorami, czy w ogóle taki "kolos" się zmieści na Solteku i o nic nie zahaczy. P.S. zawsze można pokusić się o wersję Al-Cu. A tak a wogóle, to ile ona waży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 pawel- pomysł zamieszczony w linku niegłupi-wykonanie tez pierwsza klasa -takze respekt dla kolegi "Marcin Baraniec" mysle ze dodatkowe zabezpieczenie jak najbardziej wskazane (zyłka itd) -bo akby tak odpukac cooler gruchnoł na grafe to nie byłoby z niej co zbierac tylko ze istnieje prawdopodobienstwo odpadniecie socketu-a tu juz mobo idzie na smietnik- czy warto???? nie wiem jakie jest rozmieszczenie kondenstaorów u Ciebie na plłycie - tak czy siak musisz miec wolny promien-od srodka socketu 55mm pomysl moze nad TT silenboostem - wydajnosc co prawda ciut gorsza niz zalman ale za to na high jest od zalmana cichszy - no i zero problemów no i pozostaje jeszcze problem obudowy-nie wiem jaka masz -ale tez musisz brac to pod uwagę - w niektórych sie nie da wogole zamontowac zalmana Al-Cu wazy chyba niecałe 500g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 ...P.S. zawsze można pokusić się o wersję Al-Cu. A tak a wogóle, to ile ona waży? zerknij tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=569...ghlight=#569578 podawalem 2 linki do testow porownawczych Cu i AlCu (co prawda na PIV ale zawsze) i wtedy podemiesz decyzje czy warto ryzykowac z calym miedzianym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...